HRC-vrouwen zeker van eerste klasse

rossum • Het eerste vrouwenteam (zondag) van HRC'14 speelt ook volgend seizoen in de eerste klasse. Dankzij winst op Schijf is HRC uit de gevarenzone. Het was zondag een spannende strijd. Na een flitsend begin van de thuisploeg zakte het spel snel in en werd er rommelig gespeeld. In één van de eerste echte aanvallen van Schijf wist de spits de bal achter de keepster te frommelen. En zo stond de 0-1 op het scorebord. Dit bleek ook de ruststand. Na rust veranderde het beeld compleet. De organisatie bij de vrouwen van de Hurwenen-Rossum-Combinatie begon te lopen en er werden kansen gecreëerd. Na een dik uur spelen viel de gelijkmaker. Een mooie combinatie tussen Sabine van Sluis en Wanda van Wijnen leidde tot een strakke voorzet die in eerste instantie door de uitstekend spelende keepster aangeraakt werd, maar uiteindelijk door invalster Esther van Geffen (spelend voor vrouwen 2) binnen getikt werd. De tegenstanders trokken zich volledig terug in het eigen zestien-meter-gebied. Maar vlak voor tijd brak HRC er doorheen. Babs Warbout (speelster van MO15) onderschepte de bal en gaf die door op Sabine van de Sluis. Ze gaf de bal strak voor op Wanda van Wijnen. Die bleef rustig en schoot beheerst onder de keepster door de bal in het doel. En zo stond na negentig minuten de 2-1 op het bord. Een knappe teamprestatie, dankzij een uitstekende tweede helft. Donderdag speelt HRC weer in Rossum, om 12:00 uur tegen OVV'67.


Rosanne en Gaudhy

gameren • Rosanne van Kessel, lid van paardensportvereniging De Bommelerwaard te Gameren, reed zondag een selectiewedstrijd in Kapel-Avezaath met haar pony Gaudhy. In de klasse L2 heeft ze gewonnen met 194 punten.


Kampioenschap snelschaken

nieuwaal • Schaakvereniging 'Zaltbommel Zuilichem Combinatie' organiseert op zaterdag 2 juni het 22e Van Voorden Stichting open snelschaakkampioenschap Bommelerwaard. Het toernooi wordt gehouden in zaal Ons Trefpunt, Kerkstraat 7 in Nieuwaal. Er wordt gespeeld volgens het systeem Amsterdam: eerst driemaal een vierkamp en daarna een finale achtkamp. Het systeem zorgt voor een selectie op sterkte in de achtkamp, zodat iedere deelnemer een kans heeft op een prijs. Het speeltempo is tien minuten per persoon per partij, totaal zestien partijen per persoon. Het toernooi begint om 10:00 uur en eindigt ongeveer om 16:00 uur. De zaal gaat open om 9:30 uur. Voor deelname melden bij de secretaris Will Thelen, 0418-512203 of will.thelen@outlook.com, of voor aanvang van het toernooi aan de zaal. Het inschrijfgeld is 6,50 euro inclusief lunchbuffet. Er zijn geldprijzen te winnen variërend van 10 tot 150 euro, verdeeld over vijf groepen. Het toernooi trekt zowel (groot-)meesters als huisschakers aan. Ook schaakliefhebbers die een kijkje willen komen nemen zijn van harte welkom.


WNC verwelkomt René van Soelen

tricht/waardenburg • Eersteklasser WNC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Réne van Soelen. De middenvelder is afkomstig van tweedeklasser Tricht, waar hij ook aanvoerder is. René van Soelen had zijn huidige club in maart al laten weten na acht seizoenen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.