• De crew van Babbels Buiten.
• De crew van Babbels Buiten. Foto: aangeleverd

Eerste editie van 'Babbels Buiten'

kerdriel • Café Babbels is een van de weinige plekken waar nog regelmatig met veel plezier live muziek te vinden is. Op Tweede Pinksterdag gaat het café eens lekker naar buiten tijdens de eerste editie van 'Babbels Buiten'.

Om klokslag twee uur start de band Watout met groovy sixties en seventies muziek op het grote podium op met Mgr. Zwijsenplein. Daarna zal het gezellig druk worden met Smartlappenkoor Gère Weg. Dansen is daarbij vrijblijvend en meezingen uiteraard gezellig verplicht. Met de eighties muziek van Grocer jack beleeft Kerkdriel het debuutoptreden van een nieuwe band met zeer ervaren muzikanten en een heel hoog 'oh-ja-die-ken-ik'-gehalte.

Vervolgens is het de beurt aan The Streets, de Maasdrielse formatie die vorig jaar de publieksprijs won in de Clash of the Cover Bands. De band Vaèges klimt hierna op het podium. Vanéges is Driel en betekent 'uit zich zelf' en die bandnaam beschrijft daarmee perfect de gezamenlijke muzikale voorliefde voor de hippie chique vintage Pop trendy Rock manier van spelen. Babbels Buiten sluit af met Clash finalisten The Green Monkeys. Zij spelen een breed repertoire, van de RHCP tot The Black Crowes en van Volbeat tot Queen.

Bij het grote overdekte terras staat de barbecue binnen handbereik. "We hebben prachtig buitenpodium barstensvol muziek en zowat op schoot bij Monseigneur Zwijsen", vertelt Marcel de Wildt van Café Babbels. 'Ik weet zeker dat het gezellige grote overdekte terras de monseigneur zal bevallen." Het terras is extra groot, omdat het plein afgesloten wordt voor verkeer.

Babbels Buiten begint om 14:00 uur, de toegang is gratis.