• Johan van Bruchem.
• Johan van Bruchem. Foto: Lya Cattel

Machine huren per gewerkt uur

bruchem • Voor Johan van Bruchem van JVB Timmerwerken telt maar één ding: "Je moet zorgen dat je het goed doet. En anders moet je het gewoon niet doen."

Dat Johan van Bruchem een 'aanpakker' in hart en nieren is, mag een understatement worden genoemd. Naast zijn 50-urige baan is hij met behulp van zijn broertje ook nog eens druk met JVB Timmerwerken, zijn eigen bedrijf.

"Daar hou ik nog zo'n anderhalve dag voor over. Er zijn nu nog maar weinig mensen die mij zien, omdat ik er geen vijf dagen mee bezig ben. Maar degenen die me zien, komen wel altijd terug. Da's volgens mij toch wel een teken dat je iets goed doet."

Machines met GPS

JVB Timmerwerken wordt dus parttime gerund. En hoewel die bedrijfsnaam doet vermoeden dat er maar één kernzaak is, blijkt dat toch niet zo te zijn. Behalve de verkoop van een ruim assortiment aan tuinmeubelen verhuurt JVB tegen een uurtarief ook diverse machines, van graafmachines tot zitmaaiers.

"Zoals ik dat doe is er niemand. Als een hovenier twee uurtjes draait, is-ie bij wijze van spreken 30 euro kwijt", aldus de 26-jarige Van Bruchem, die opmerkt dat sjoemelen met het aantal werkuren onmogelijk is: "Ik kan ze van huis uit volgen door de GPS die erin zit. Hiervandaan kan ik precies zien of de sleutel op het contact staat en hoeveel uren de machine draait."

Kwaliteit

De ondernemer uit Bruchem weet als geen ander waar het om draait in een gebied waar iedereen elkaar kent. Koste wat kost kwaliteit leveren, anders kost het je bedrijf de kop: "Als je hier iets levert wat niet goed is, dan gaat dat als een lopend vuurtje door het dorp heen. Je moet maar zorgen dat je het goed doet. En anders moet je het gewoon niet doen."

JVB Timmerwerken is te vinden aan de Vreedstraat 23 in Bruchem en bereikbaar via 06-57202767 of
info@jvbtimmerwerken.nl.


q www.jvbtimmerwerken.nl