vrijdag 4 mei

Zomerplantenverkoop
13:00-20:00, Poederoijen, Karel van Gelreweg 8 (Erik Bok). Verkoop van perkplanten, hang- en kuipplanten. Ook potgrond. De opbrengst is voor de hersteld hervormde gemeente. Ook op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.

The Armed Man
18:00, Kerkdriel, Sint-Martinuskerk. Herdenkingsconcert 'The Armed Man. A Mass for Peace'. Toegang: een gift na afloop.

Bingo in Aalst
20:00, Aalst, dorpshuis 't Gement. Bingo van Stichting Help Elkaar. De organisatie houdt uiteraard rekening met de 1 minuut stilte voor de Dodenherdenking.

The Armed Man
20:45, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk.

Dodenherdenking
18:00, Regio, Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten op:
www.hetkontakt.nl

zaterdag 5 mei

Verkoop- en inzamelingsactie
9:00-12:00, Bruchem, Middelstraat 2. Laatste maandelijkse verkoop- en inzamelingsactie voor de grote rommelmarkt op 26 mei. Alles voor het interieur, kleding, boeken, glaswerk, fietsen en elektrische apparatuur (geen grote wandmeubels en elektronische orgels). Ophaalservice via Jan: 06-41705445 of Gerard den Otter: 06-15695428.
www.rommemarkt-bruchem.nl

Zomerplantenverkoop
9:00-12:00, Poederoijen, Karel van Gelreweg 8 (Erik Bok). Verkoop van perkplanten, hang- en kuipplanten. Ook potgrond. De opbrengst is voor de hersteld hervormde gemeente.

Kofferbakverkoop
9:00-12:00, Poederoijen, Dorpsplein. Kofferbakverkoop, georganiseerd door Oranjevereniging Juliana. Entree en standplaats gratis.

Voorjaarsmarkt Gameren
9:30-14:30, Gameren, Oudenhof 2. Met o.a. lekker eten en drinken, een demonstratie van de flexibele tuinslang, een mega sjoelbak van 12 meter, de 'rozenactie', springkussen, knikkerbak, grabbelton, cadeautrekken, nieuwe en tweedehandskleding, tweedehands boeken en nog veel en veel meer. De opbrengst is voor de hersteld hervormde gemeente.

Tour de Waal
10:00, Bommelerwaard, langs de Waal. Hét Bevrijdingsevenement langs de oevers van de Waal. Kijk voor het complete programma op:
www.tourdewaal.nl

Zaden-en plantenruilbeurs
10:00-13:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. Tuinliefhebbers, beginners en geïnteresseerden opgelet: Iedereen die zaden, stekjes of plantjes willen ruilen zijn van harte welkom bij het Hurns Kerkje.

Afscheid Mispelkrakers
13:00-15:00, Zaltbommel, binnenstad. Blaaskapel De Mispelkrakers speelt om symbolisch afscheid te nemen van het winkelend publiek, waarvoor ze vele jaren hebben opgetreden op koopavonden en koopmiddagen ter gelegenheid van o.a. Pasen, Kerst en Sinterklaas.

Fietspuzzeltocht
13:30-15:00, Poederoijen, dorpshuisplein. Fietsen langs de leuke en bijzondere plekjes van Poederoijen en omgeving. Deelname kost 1 euro. Georganiseerd door Oranjevereniging Juliana.

Stadswandeling
13:30, Zaltbommel, Markt 10. Samen met een gids van het Gilde van Stadsgidsen wandelen door de oude binnenstad van Zaltbommel. Vertrek vanaf TRIP. Deelname kost 3,50 euro incl. kop koffie/thee bij de HEMA. Aanmelden kan via: 0418-648774 of info@tripbommelerwaard.nl

Verzoekplaten
14:00-15:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Elkaar ontmoeten en samen naar plaatjes luisteren. Toegang gratis.

Soepenfestival
18:00, Poeeroijen, dorpshuis. Na Heel Poederoijen Bakt, heeft oranjevereniging Juliana nu het 'Poederoijens Soepenfestival' georganiseerd. Soep warm aanleveren.

Lampionoptocht
20:00, Poederoijen, dorpshuis Podarwic. Start lampionoptocht oranjevereniging Juliana.

Film 'Dunkirk' in het hotel
20:30, Zaltbommel, Van der Valk Hotel. De met vele oscars bekroonde film Dunkirk wordt vertoond in de filmzaal van het hotel.
www.vandervalkzaltbommel.nl

Mrs. Stuyvenberg
21:00, Zaltbommel, 't Hof. Beste 're-coverband' van Nederland. Uitgebreid repertoire met o.a. Madness, Beatles, Brian Ferry, Stones, Joe Cocker, Creedence, Shocking Blue, Doe Maar, Status Quo en George Baker. Toegang gratis.

zondag 6 mei

Bedevaart naar Den Bosch
6:30, Ammerzoden, H Willibrordkerk. Korte gebedsdienst met pater Bertus Bus. Daarna koffie of thee en een broodje. Om 7:00 uur vertrekken de wandelaars naar de Zoete Moeder in Den Bosch. Fietsers en autogangers vertrekken later.

IVN Fietstocht Waterbeheer
10:00, Zaltbommel, Beersteeg. Fietsexcursie 'Langs sporen van eeuwenoud waterbeheer'. De tocht is 30 km lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname is gratis, maximaal 15 deelnemers. E-bikes zijn welkom. Aanmelden: 0418-561538 of hendrikhermsen@kpnmail.nl

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, Sint-Martinuskerk. Thema 'Van wie ben je er een'. Iedereen is welkom.

Donateursconcert Juliana
11:30, Rossum, dorpshuis De Parel. Fanfare Juliana speelt arrangementen die de fanfare door de jaren heen geschonken heeft gekregen van inwoners van Rossum en Hurwenen en enkele prachtige arrangementen van dirigent/arrangeur Jan Danckaert. Intermezzo van Franse chansons door Paul Jacobs op accordeon. Na afloop een hapje en een drankje.
www.fanfarejulianarossum.nl

Open dag Oude Moestuin
13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Zo'n 2000 soorten planten. Het beheerdersechtpaar Ermstrang is aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook worden zaden uit de tuin verkocht. Toegang gratis, reserveren niet nodig.

Vlinders en libellen
13:00, Gameren, De Lieskampen. Vlinder- en libellenexcursie met Natuurwacht Bommelwaard in De Lieskampen. Deelname is gratis. Start vanaf de parkeerplaats (Donkerkade, Gameren). Mee informatie bij Lot Tönis: 06-13512226.

Kerkdienst Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Kerkdienst hervormde gemeente Poederojien en Loevestein in de Slotkapel. Met ds. A.B. van Campen. Kom op tijd, want vol = vol. Parkeren op de grote parkeerplaats.

Schots duo in De Poorterij
14:30, Zaltbommel, De Poorterij. Gratis concert. Elsa Jean McTagaart met haar nieuwe show 'Lassie Will You Go'. Boordevol bekende Schotse gezongen en instrumentale nummers en Elsa's eigen muziek en anekdotes. Het duo brengt een mix van jigs, legendarische folk en eigen succesnummers. Denk aan 'The Devil went down to Georgia' en 'Orange Blossom Special'.

dinsdag 8 mei

Expositie Zusterlief-Broederlief
10:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Opening rondreizende expositie over 'Het Zonnelied' van Franciscus, door pater Roland Putman. Zeven schilderijen over de hoofddelen van het lied; zon, maan, aarde, wind, vuur, water en dood zijn steeds gekoppeld aan een bijpassend gedicht. De hele maand mei te zien.

Modeshow in de Slotshof
10:30, Gameren, 't Slot. Modeshow van Klooster Mode uit Boskoop. Om 10:00 uur koffie met gebak ter ere van het 40-jarig bestaan van Klooster Mode. Daarna de nieuwste zomertrends. Ook verloting. Van 13:30 tot 15:00 uur verkoop van de kleding.

Rolstoeldansen
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Ook voor mensen met rollators.

Burn-out of Bore-out
19:00-20:00, Zaltbommel, speltherapiepraktijk. Voor mensen die zich al een tijdje verveeld voelen, vermoeid zijn en weinig energie hebben. De verschillen en overeenkomsten van een burnout en een bore-out. Aanmelden: h.deruijter@speltherapiepraktijk.nl of 0418-510700.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Ma'Rosa' van Billante Mendoza. De veelgeprezen Filipijnse regisseur Mendoza toont in felrealistische stijl de stad Manila, waar goed en kwaad onherkenbaar zijn vervaagd, waarin een middenklasse niet meer bestaat, de gezagdragers uiterst corrupt zijn en veel mensen noodgedwongen moeten sjoemelen en sjacheren om te overleven. De film vertelt het verhaal van Roza, die samen met haar echtgenoot een kruidenierswinkeltje runt in een sloppenwijk. Om de overleven verkoopt het echtpaar kleine hoeveelheden drugs.

woensdag 9 mei

Luisterkring oude jazz
10:0011:30, Zaltbommel, bibliotheek. Liefhebber van oude jazz? Samen met anderen naar deze muziek luisteren en hierover prater? Eens per maand op woensdagochtend organiseert jazzkenner Jac Bechtold in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland de luisterkring Oude Jazz in de Bibliotheek Zaltbommel. Aanmelden kan in de bibliotheek Zaltbommel of via
www.bibliotheekrivierenland.nl

Open eettafel
11:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Het Senioren Comité Nederhemert nodigt alle 50-plussers uit voor de open eettafel. Deelname kost 8 euro . Aanmelden kan bij Anneke Bouman tel. 0612488802 en voor inlichtingen en eventueel vervoer bel dan Bets van Ooijen 0418552337.

Scrabble Café Ammerzoden
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. De koffie staat klaar, deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Voorjaarsmarkt Hedel
14:00-18:00, Hedel, hervormde kerk. Moederdagcadeautjes, perkgoed, eten en drinken en nog veel meer. Voor de kinderen is er een treinrit en een kindertent waar ze kunnen knutselen. Ook zijn er historische rondleidingen door de kerk.

Repair Café
14:00-16:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Thema-avond 'Levenslijn'
19:45-22:00, Zaltbommel, De Poorterij. Thema-avond 'Levenslijn' van InVorm Therapie. Deelname kost 17,50 euro. Aanmelden bij Machteld Valenkamp: 06-24446940 info@invormtherapie.nl.

Bingo Opijnen
20:00, Opijnen, feesttent. Dorpsfeest. Bingo. Hoofdprijs 300 euro.

donderdag 10 mei

Dauwtrappen in de Hurnse Kil
6:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. 's Morgens om 6.00 uur wandelen door de Hurnse Kil om de natuur te zien ontwaken. De wandeling duurt 2 uur met afsluitend een heerlijk ontbijt in het Hurns Kerkje. Deelname kost 3 euro. aanmelden kan via: hurnskerkje@gmail.com

Dauwtrappen Munnikenland
7:00-9:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer dauwtrappen door de ruige uiterwaarden van het Munnikenland. Kleed je aan op het weer en trek laarzen en beschermende kleding aan. Start vanaf de grote parkeerplaats. Honden toegestaan, mits aangelijnd en goed luisteren. Niet geschikt voor mindervaliden.
www.staatsbosbeheer.nl

Dauwzwemmen in De Kreek
8:00-10:00, Kerkdriel, De Kreek. Spetterend zwemspektakel van Zwemvereniging Kerkdriel. Het zwembad wordt omgetoverd tot hindernisbaan. Na afloop een krentenbol en warme chocolademelk. Deelname kost 4 euro. Aanmelden via: bestuur@zvkerkdriel.nl (ook zonder aanmelding welkom).

Jaarmarkt Opijnen
10:00-17:00, Opijnen, dorp. Met o.a. Kleedjesmarkt voor kinderen (tot 13:00 uur). Vanaf 20:30 uur feestavond met Radio 538 en de Brabantse artiest Arjon Oostrom.

Lollipop in Zaltbommel
13:00-23:00, Zaltbommel, Kindertuin. Gratis Rock 'n Rollfestival. Met optredens van The Spunyboys, Them Lewis Boys, Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers, King Size Trio en The Wieners. Compleet met petticoats en vetkuiven. Toegang gratis.

Tuinarchitect in Het Stroomhuis
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Tuinarchitecte Fhreja Deckers uit Kerkdriel vertelt over de artistieke ambities van De Tuinen van Appeltern. Daarna vertoont het Filmhuis de Amerikaanse film 'The Artist's Garden' van regisseur Phil Grabsky. Entree: 5 euro.

vrijdag 11 mei

Kinderochtend Opijnen
10:00, Opijnen, feesttent. Knutsel-, knip-, verf- en plakplezier. Aansluitend oplaten ballonnen.

Optocht Opijnen
19:00, Opijnen, feesttent. Thema: 'TV-Reclame'. Aansluitend kinderdisco in de tent met DJ Miakel, Julian van Beek. Daarna het 'Pijnes Kampioenschap Bierpul Schuiven'.

zaterdag 12 mei

Rommelmarkt Brakel
9:00-15:00, Brakel, De Plataan. Diverse kramen met meubels, glas, boeken, speelgoed, elektrische apparaten enzovoort. De opbrengst is voor de HHG Zuilichem.

Kijk voor meer activiteiten op: www.hetkontakt.nl