Negentiende triatlon op 25 augustus

zaltbommel • Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners organiseert ook dit jaar weer haar triatlon. Deze sport wordt door steeds meer atleten ontdekt: vorig jaar gaven bijna 150 deelnemers zich op. Met 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen is deze 1/8 triatlon voor iedereen geschikt. Voor een vlotte afwerking van de inschrijving is voorinschrijving gewenst. Men kan dit doen op de site, die ook veel informatie geeft over voorgaande jaren.

q www.wielersupport.nl


L'Ammerzo weer gastheer

ammerzoden • Inmiddels is het traditie dat jeu de boulesclub L´Ammerzo uit Ammerzoden als gastheer optreedt voor één van de speeldagen in de grote regionale zomercompetitie binnen de overkoepelende bond. Zondag 6 mei verwelkomen circa twintig vrijwilligers van deze club de 46 opgegeven teams, die in vier verschillende klassen die dag vier wedstrijden spelen. Men verwacht vanaf 10:00 uur ongeveer 190 spelers en uiteraard een heerlijk zonnetje zodat men op de buitenbanen kan boulen. Publiek is van harte welkom en kan uitleg krijgen van vrijwilligers. Op zondag 3 juni kunnen niet-leden ook zelf boulen tijdens het inlooptoernooi. Boules staan ter beschikking.

q www.l-ammerzo.nl


Gamerse amazones presteren goed

gameren • Paardensportvereniging De Bommelerwaard in Gameren hield donderdag een wedstrijd. Eigen lid Carijn Vervoorn won twee keer in de klasse B met haar pony Gemstone met scores van 189,5 en 191 punten. Rosanne van Kessel behaalde met haar pony Gaudhy in de klasse L2 een eerste plaats met 188 punten. Ook Corine Bambacht reed in Gameren mee. Ze werd twee keer eerste in de klasse M1 met haar paard Itrina, met 207,5 en 195 punten.
Nina van Mook reed vrijdag in Ameide mee in de klasse L1 met haar paard Glacenta M. Ze wonnen twee keer met scores van 70,3 procent en 70,7 procent.


HRC'14-vrouwen houden de nul

rossum/hurwenen • Het eerste damesteam (zondag) van HRC'14 reisde zondag af naar Bekkerveld in Zuid-Limburg. Een belangrijke wedstrijd, want Bekkerveld staat één punt onder HRC. Met name in de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. De speelsters waren vooral fysiek sterk, zaten er kort op. Na rust nam HRC het initiatief over en kwam de druk meer en meer op de helft van Bekkerveld te liggen. Er werd hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld. Weinig ruimte gegeven aan de tegenstander. Daar waar het in de eerste helft wat slap was, was het in de tweede helft behoorlijk stevig. Toch werden er door beide partijen weinig echte doelkansen gecreëerd. En zo stond na ruim negentig minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord. Dit is een erg belangrijk punt, in de strijd tegen de nacompetitie. Bekkerveld blijft hierdoor onder HRC staan op de ranglijst. Volgende week wacht alweer een finale tegen de nummer voorlaatst, de vrouwen van Schijf, om 12:00 uur op het sportpark in Rossum.