Afbeelding
Foto: ingimage

De Mispelkrakers nemen afscheid met muziek


Muzikaal afscheid van Mispelkrakers

zaltbommel • Nog twee keer kan Zaltbommel genieten van de vrolijke klanken van blaaskapel De Mispelkrakers: op 5 mei in de binnenstad en op 12 mei in sporthal De Ring. De blaaskapel moet stoppen omdat er weinig leden bij komen. Bij de afscheidsconcerten sluiten ook nog enkele oud-leden aan. Op zaterdag 5 mei spelen ze van 13:00 tot 15:00 uur in de binnenstad. Met enkele series muziek en een grote dosis gezelligheid willen ze hiermee symbolisch afscheid nemen van het winkelend publiek waar ze zoveel jaren voor gespeeld hebben. Op 12 mei volgt het definitieve slot in de kantine van De Ring. Om 20:00 uur is er een openbare receptie, vanaf 21:00 uur barst het carnavalsfeest los, zoals men dat gewend was in de jaren '90: publiek op de banken, trillende ramen, vocht langs de muren en het dak eraf. In deze ruimte hebben de muzikanten ook zo'n 25 jaar lang gerepeteerd. De toegang is gratis.


Voorstelling door twee kindergroepen

hurwenen • De Leer en Musicalgroep van De Uiltjes, van Stichting Geursenproducties, brengen op zaterdag 12 mei hun jaarlijkse voorstelling op de planken in dorpshuis De Kil in Hurwenen. 'Hoezo, kleine school?' draait om een kleine school, die vlak voor de vakantie te horen krijgen dat de school moet sluiten omdat er te weinig leerlingen zijn. De kinderen van groep 7/8 bedenken een plan om de school open te houden. Na de korte pauze geven de kinderen een kijkje in hun eigen improvisatievermogen en zangkunsten. Ze hebben zelf uitgekozen stukjes en liedjes ingestudeerd. De voorstelling begint om 19:30 uur. De entree is 6 euro (aan de kassa alleen contact geld, geen pin). Reserveren kan via: Reserveer.bij.ons@gmail.com

Voorjaarsmarkt Kerkplein Hedel

hedel • De hervormde gemeente houdt op woensdag 9 mei van 14:00 tot 18:00 uur een voorjaarsmarkt op het Kerkplein. Te koop zijn o.a. Moederdagcadeautjes, perkgoed, eten en drinken en nog veel meer. Kinderen kunnen een treinrit maken en er is een kindertent waar ze kunnen knutselen. Ook zijn er rondleidingen.