• Deze foto is gemaakt tijdens de vorstperiode bij hoogwater in Waardenburg.
• Deze foto is gemaakt tijdens de vorstperiode bij hoogwater in Waardenburg. Foto: Rob Velthuis

Pelgrimstocht naar de 'Zoete Moeder'

ammerzoden • Vanaf de H. Willibrorduskerk vertrekken wandelaars, fietsen en automobilisten zondag 6 mei in alle vroegte naar de Sint Jan in Den Bosch. De dag start om 6.30 uur met een korte gebedsdienst geleid door pater Bertus Bus. Daarna is er een broodje met koffie of thee in de pastorie. OM 7:00 uur gaan de wandelaars op pad, de fietsers en autogangers vertrekken later. Het is de bedoeling om aan te sluiten bij de viering van 10:00 uur in de Sint Jan, verzamelen aan de zijdeur aan de Paradezijde. De route is dezelfde als vorig jaar. Er is tijd voor een goed gesprek, maar ook voor in stilte samenzijn, de zaken die belangrijk lijken verdwijnen als vanzelf naar de achtergrond.


Fotoclub exposeert

zaltbommel • Fotoclub Bommelerwaard toont tot en met 31 mei een keuze uit hun fotowerk in de foyer van De Poorterij. Een van de uiteenlopende onderwerpen in het hoog water bij Waardenburg en in de Munnikenlandse polder. Een van de activiteiten van de fotoclub Bommelerwaard is samen foto's maken tijdens excursies. De leden komen daarnaast eens in de drie weken bij elkaar in De Poorterij om hun ervaring op het gebied van fotografie uit te wisselen en elkaars foto's te bespreken. Doel is om meer inzicht te krijgen in de fotografie en daarmee de kwaliteit te verhogen. Ook worden gezamenlijk keuzes gemaakt voor inzendingen voor collectieve of individuele wedstrijden van de Fotobond of de eigen exposities. Nieuwe leden zijn welkom om vrijblijvend twee clubavonden bij te wonen. Wel graag van tevoren aanmelden via:

q www.fotoclubbommelerwaard.nl


Poederoijen en Brakel in het Groen

poederoijen/brakel • Inwoners van het buitengebied van Poederoijen en Brakel kunnen meedoen aan een beplantingsproject van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Op dinsdag 15 mei om 19:30 uur is er een informatieavond over dit project in dorpshuis Podarwic in Poederoijen. De avond is mede georganiseerd door de Dorpsraad van Poederoijen en de gemeente Zaltbommel. Tijdens de avond is er uitleg over het project en krijgen bewoners tips om hun erf diervriendelijker te maken voor vlinders en vogels. Wie zich aansluit bij het project krijgt bezoekt van een adviseur, die gratis en in overleg met de bewoner een (erf)beplantingsplan opstelt. De bewoner kan het plantmateriaal tegen sterk gereduceerd tarief aanschaffen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Saskia Bemer, adviseur bij SLG: 026-3537444 of s.bemer@landschapsbeheergelderland.nl

q www.landschapsbeheergelderland.nl


Grote speeldag bij L'Ammerzo

ammerzoden • Jeu de boulesclub L'Ammerzo verwelkomt zondag 6 mei vanaf 10:00 uur ongeveer 190 spelers voor een speeldag van de grote regionale zomercompetitie binnen de overkoepelende bond. Ongeveer twintig vrijwilligers van de club staan klaar om wedstrijden tussen de 46 teams in vier verschillende klassen in goede banen te leiden. De weersverwachtingen zijn gunstig, dus het belooft een mooie dag te worden. Toeschouwers zijn van harte welkom om op deze dag kennis te maken met deze tactische, technische en gezellige sport.

q www.l-ammerzo.nl