Nieuwe voorzitter bij Veiling Zaltbommel

zaltbommel • Veiling Zaltbommel heeft een nieuwe voorzitter: zachtfruitteler Rene Simons uit Haaren (Noord-Brabant).

Hij neemt het stokje over van Toon van Tuijl, die tijdens de laatste jaarvergadering na zes jaar voorzitterschap afscheid nam. Hij nam afscheid in verband met het bereiken van de statutair gemaximeerde zittingstermijn. Op voorstel van het bestuur werd Van Tuijl het erelidmaatschap toegekend als blij van waardering.

Resultaat 2017

In de jaarvergadering werd tevens stilgestaan bij het resultaat van Veiling Zaltbommel over 2017. Het jaar waarin het honderdjarigjarig jubileum werd gevierd, maar ook het jaar waarin voor het eerst sinds jaren geen GMO programma ten uitvoer werd gebracht.

De omzet bleef met 50,8 miljoen euro, na drie achtereenvolgende jaren met een recordomzet, licht achter (- 4 procent). "Naast een negatieve invloed op de volumes door de nachtvorstschade bij hard- en zachtfruit, was er sprake van uitdagender marktomstandigheden waardoor de prijsvorming bij verschillende producten onder druk stond", laat de Veiling weten. Desondanks is een bescheiden positief nettoresultaat gerealiseerd.

Veiling Zaltbommel is in 1917 opgericht door aardbeientelers uit de Bommelerwaard. Zij wilden niet langer steeds met hun waar het land in om de producten te verkopen. Inmiddels is het aanbod op de veiling flink uitgebreid en telt de coöperatie zo'n 130 leden.