Zuilichem beleeft slechte generale voor derby

zuilichem • Zuilichem had zaterdag niet de beste opbouw richting de derby tegen Brakel van aanstaande zaterdag. Thuis werd met 1-2 verloren van Groot-Ammers. Zuilichem kwam na zeven minuten nog wel op voorsprong. Peter van de Laar schoot de 1-0 in de korte hoek binnen na een goede aanval. Nog in de eerste helft trok Groot-Ammers de stand weer gelijk, om vlak na rust tot overmaat van Zuilichemse ramp ook nog de winnende goal te maken. Behalve de nederlaag liep Zuilichem ook qua personele bezetting averij op. Zowel Leroy van Riessen als Erik van Dalen moest met een hamstringblessure noodgedwongen het veld ruimen. Een verre van ideale aanloop richting de derby tegen Brakel, die volgende week wordt ingehaald, weet ook Sterrenburg: "Het wordt er niet makkelijker op. Het zal weer lastig worden om volgende week een elftal op te kunnen stellen, maar dat er elf staan, staat buiten kijf. Ze zullen erop gebrand zijn om volgende week te winnen, daar maak ik me niet druk om."