Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Turnsters naar bondsfinale

zaltbommel/aalst • De Zaltbommelse turnster Donna van Wijgerden (13 jaar) heeft zich in Alkmaar gekwalificeerd voor de finale van het Nederlands kampioenschap eerste divisie in Almelo. Ook Marit van Herp (van sportvereniging Hamarithi in Aalst) heeft zich geplaatst voor de bondsfinale, op het niveau instap N1. Donna, die turnt bij gymvereniging Tabitta Boxtel, haalde ook de op één na hoogste score op balk. Daardoor mag ze naast de meerkamp ook de toestelfinale op dit onderdeel turnen. Marit plaatste zich voor de toestelfinale sprong. Daarna kwam ze tijdens de halve finale uit op rek en balk, wat leidde tot een vijftiende plek in de tussenstand, terwijl er twaalf tickets te vergeven waren voor de finale. Het werd dus spannend, maar op vloer steeg Marit boven zichzelf uit. Dat leidde opnieuw tot deelname aan een toestelfinale. Ze eindigde allround op plaats tien. De landelijke meerkampfinale en toestelfinales vinden plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juni.

Afgelopen weekend was ook de regiofinale in Amersfoort, waarvoor drie turnsters van Hamarithi zich hadden geplaatst. Daniëlle de Keizer werd vijftiende bij de instap D1 (vierde divisie), wat haar een reserveplaats voor de districtsfinale opleverde. Esmeralda van Lopik (pupillen 1 D1) eindigde als 26e en Dana Jooren (jeugd D1) 22e.

q www.hamarithi.nl


Lotte van Mook eerste en tweede

gameren/velddriel • Lotte van Mook (paardenvereniging De Bommelerwaard te Gameren) reed zondag in Velddriel in de klasse L1 met haar paard Ilinda M. Ze werd tweede met 197,5 punten en eerste met 202,5 punten.


HRC'14-vrouwen vechten voor winst

rossum • Het zondagse damesteam van HRC'14 kreeg de nummer 3 van de competitie, ST Someren/NWC, op bezoek. Na het onnodige verlies, door de week, tegen de vrouwen van Nijnsel moesten er punten gepakt worden om uit de gevarenzone voor nacompetitie te blijven. Ook voor de tegenstanders stond er nog heel wat op het spel. Zij zijn nog steeds in de race voor nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en na een kwartier spelen vonden ze het doel, echter vanuit buitenspelpositie, dus dit doelpunt werd afgekeurd.
Dat leek het signaal voor de thuisploeg om de mouwen eens extra op te stropen. Al na een paar minuten werd een corner van rechts, geschoten door Sabine van de Sluis, door de inlopende Wanda van Wijnen diagonaal in de verre hoek gekopt. Tien minuten later profiteerde de linksbuiten van Someren van miscommunicatie achterin bij HRC'14: 1-1. Lang konden de bezoekers niet van de gelijkmaker genieten, want drie minuten later werd Denise den Tek opzichtig weggeduwd in de zestien meter, waarna Wanda van Wijnen de penalty benutte. Er ontspon zich steeds meer een interessant gevecht op het veld, waarbij de teams niet veel onder deden voor elkaar.
Na de thee waren de vrouwen van HRC de bovenliggende partij. Ze wisten de 2-1 stand op het bord te houden en konden drie heel belangrijke punten bijtekenen. Zeker nu blijkt dat de concurrenten punten hebben laten liggen, is handhaving in de eerste klasse dichterbij gekomen.