• Op woensdagavond werken de senioren van HV Bommelerwaard hun trainingen in sporthal De Ring af.
• Op woensdagavond werken de senioren van HV Bommelerwaard hun trainingen in sporthal De Ring af. Foto: Lya Cattel

Handbalvereniging Bommelerwaard naarstig op zoek naar leden

'Je mag, nee móet elkaar beetpakken'

zaltbommel/regio • Het is alweer ruim een jaar geleden dat Karen de Kuijper een oproepje op Facebook plaatste. Ze wilde graag een handbalvereniging in Zaltbommel beginnen en was daarvoor op zoek naar leden, bestuursleden en vrijwilligers. In haar stoutste dromen had ze niet verwacht dat de nieuw opgerichte HV Bommelerwaard waarschijnlijk komend seizoen voor de allereerste keer in competitieverband uit zal komen.

De trainingen van de handbalvereniging vinden plaats op woensdag. Voor de jeugd is de sporthal van Buys Ballot het decor, de senioren leven zich uit in sporthal De Ring. En dat mag vrij letterlijk worden genomen. Het plezier spat er tijdens de trainingsoefeningen van af, maar dat wil volgens De Kuijper niet zeggen dat het er niet hard aan toe kan gaan: "Handbal is echt een fysieke sport. Je mag, nee móet, elkaar beetpakken. We hebben er heel veel tijd ingestoken om dat erin te krijgen. Nu zie je ook dat het in het begin van de trainingen vooral veel lol over en weer is, maar tijdens de trainingspartijen zijn ze echt bloedfanatiek. Daar hou ik wel van. En het is een teamsport, dat vind ik ook mooi. Hier verdedig je met z'n allen en je valt met z'n allen aan. Dat maakt het nog meer een teamsport dan andere balsporten", aldus de voorzitster van HV Bommelerwaard, die haar passie voor handbal al een lange tijd koestert: "Ik kom zelf uit Schiedam. Daar waren meerdere handbalverenigingen en ik heb zelf vijftien jaar gehandbald. Toen ik naar Zaltbommel verhuisde ging ik volleyballen, maar toen ik de afgelopen jaren de handbalvrouwen van Oranje op televisie zag, begon het toch weer bij me te kriebelen. Er komt steeds meer publiciteit voor de sport, dus daar moest ik iets mee doen. Het is vanuit het niets begonnen, maar nu hebben we wel de ambitie om te blijven groeien."

Momenteel is HV Bommelerwaard inmiddels zo goed als zeker van een damesteam dat komend seizoen competitie zal gaan spelen. Het team stroomt in, in de laagste klasse. Daarvoor heeft de vereniging nog wel de aanmeldingen van een klein aantal vrouwen nodig, vertelt De Kuijper: "Natuurlijk kunnen we ook jeugdleden en mannen gebruiken, maar we willen heel graag competitie gaan spelen met ons damesteam. Dan hebben we wel nog een paar vrouwen nodig die het leuk vinden om te handballen. Ervaring is zeker geen vereiste; we hebben in ieder geval gewoon heel veel lol met zijn allen."

Aanmelden als lid is mogelijk via onderstaande website.

q www.handbalbommelerwaard.nl