• De uitvoeringen zijn in Zaltbommel en Kerkdriel.
• De uitvoeringen zijn in Zaltbommel en Kerkdriel. archiefftoto: Fotolux Zaltbommel

Twee keer 'The Armed Man' op 4 mei

bommelerwaard • Op twee plaatsen in de Bommelerwaard wordt op vrijdag 4 mei een groot werk gebracht voor koor, orkest en solist.

Ruim dertig orkestleden en vijfenzestig zangers en zangeressen brengen "The Armed Man. A Mass For Peace". Een ontroerend werk over oorlog en vrede. De bekende Welse componist Karl Jenkins schreef het in 2000 naar aanleiding van de Kosovo-oorlog. Zaltbommel en Kerkdriel zijn niet de enige plaatsen in Nederland waar op 4 mei met passende muziek oorlogsslachtoffers worden herdacht. Ook in bijvoorbeeld Nijmegen, Amsterdam en Den Bosch kunnen inwoners een 4 mei Concert bijwonen.

Het Herdenkingsconcert wordt georganiseerd door het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor- Belcanto, gemengd koor. KZM-Belcanto brengt "The Armed Man" samen met het Begeleidingsorkest Holland en een altsolist. Ook in 2015 en 2016 klonk dit werk. De belangstelling was toen groot. Dit jaar is het orkest uitgebreid tot bijna de volledige bezetting die Jenkins voorschrijft. Zo spelen er nu drie trompetten en ook houtblazers mee. Het koor is uitgebreid met projectzangers en -zangeressen. In Kerkdriel is daarom gekozen voor de grotere Sint-Martinuskerk. De burgemeesters van beide gemeenten houden een korte toespraak vooraf. Het concert duurt ruim een uur. De toegang is vrij (gift na afloop). De tijden zijn zo gekozen, dat mensen uit heel de Bommelerwaard het concert kunnen bijwonen voor of na de plaatselijke Dodenherdenkingen.

Het concert in Kerkdriel begint om 18:00 uur, in Zaltbommel (Sint-Maartenskerk) om 20:45 uur. De toegang is gratis (gift na afloop).