Shamajo Cruise op woensdag 20 juni

bommelerwaard • De jaarlijkse boottocht voor ernstig meervoudig gehandicapten en mensen met een verstandelijke beperking is dit jaar op woensdag 20 juni. Ruim driehonderd gehandicapten, begeleiders en vrijwilligers vertrekken op die dag vanuit jachthaven Van Gent Watersport in Kerkdriel in luxe sloepen en prachtige jachten richting Heusden. Daar gaat het gezelschap aan wal om pannenkoeken te eten bij de Pannenkoekenbakker. Ambassadeur en zanger Danny Smoorenburg voor een feestelijk begin van de dag. Burgemeester Henny van Kooten doet het openingswoord. De tocht van Shamajo vindt plaats onder escorte van de Reddingsbrigade uit Oss en daarnaast is er een arts stand-by. Aanmelden kan tot 1 juni door een e-mail te sturen naar: jandejongh@shamajo.nl Deelname kost 27,50 euro. Elke VIP mag één begeleider gratis meenemen.

q shamajo.nl


Expositie Obreen

zaltbommel • In de Poorterij en het Stadskasteel is deze maand werk te zien van Duncan Obreen (1945-2010). Deze kunstenaar kwam in zijn jeugd regelmatig naar Zaltbommel op bezoek bij zijn oma die in het voormalige Gouverneurshuis woonde. In de periode van 1962-1972 had hij hier ook zijn atelier. Ter gelegenheid van de expositie is het atelier te bezoeken op zondag van 14.00-16.00 uur. Er is een publicatie verschenen die een mooi overzicht geeft van het werk van Obreen.


MuseumPlusBus voor mantelzorgers

bommelerwaard • De Museum Plus Bus, een luxe touringcar die iedere werkdag ergens in Nederland een groep kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers of begeleiders naar een museum brengt, rijd op maandag 14 mei speciaal voor mantelzorgers uit de Bommelerwaard. De bus gaat naar het Joods historisch museum in Amsterdam. Er gaan vrijwilligers mee die de dag begeleiden en ook een rolstoel kunnen duwen. Alleen aan de lunch zijn kosten verbonden: 12,50 euro p.p. Aanmelden kan via: bvandermeer@welzijnbommelerwaard.nl of: 0418-634231 (in de ochtenduren).