Regiobands in De Parel van de Betuwe

tiel/zaltbommel • De Zaltbommelse alternatieve rockband Spark of Sanity (voormalig Indecision) staat zaterdag 21 april in de finale van de Parel van de Betuwe.

Ook finalist EgoTwister heeft een Bommelerwaards tintje met onder andere een muzikant uit Kerkdriel. De andere twee finalisten zijn Scarlet Rose en Revolt7. De bands geven in de finale een optreden van 30 minuten. De speelvolgorde wordt voor aanvang via loting bepaald. Na afloop van de vier optredens wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury, welke bestaat uit deskundigen uit verschillende hoeken van de muziekwereld.

De winnaar van de juryprijs krijgt, net als de winnaars van de tweede en derde prijs, een geldbedrag. Daarnaast mochten de winnaars van de voorgaande edities een optreden verzorgen op Appelpop, afgelopen editie goed voor zo'n 125.000 bezoekers. Er is ook een mooie publieksprijs. Daarnaast wordt deze avond ook de zogenaamde 'Gouden Koffer' uitgereikt. Alle bands die hebben gespeeld tijdens de voorrondes van de Parel van de Betuwe, hebben de mogelijkheid gehad een cover te spelen van een bekende band/artiest, dit jaar Queen.

De finale vindt plaats in 'Zinder' aan de Rechtbankstraat 1 in Tiel. De zaal gaat open om 20:30 uur, entree: 10 euro.

q www.parelvandebetuwe.nl