• Aukje de Haan plaatste zich voor het districtkampioenschap.
• Aukje de Haan plaatste zich voor het districtkampioenschap. Foto: aangeleverd

Hamarithi-turnsters een ronde verder

aalst/amersfoort/leek • Aukje de Haan en Kim van Wijk van sportvereniging Hamarithi in Aalst zijn zaterdag hoog genoeg geëindigd bij het regiokampioenschap om door te stromen naar de volgende ronde. Hannah van Boggelen turnde haar halve finale op landelijk niveau.

In Amersfoort kwam Aukje in actie bij niveau Junior F. Op brug begon ze heel sterk met een hoge score als resultaat. Aukje bleef knap staan op de brug. Voor haar vloeroefening was ze erg zenuwachtig, maar ze bleef stabiel turnen. Nadat het laatste onderdeel, sprong, was afgewerkt bleek dat Aukje vijfde werd en door mag naar het districtkampioenschap.

In dezelfde categorie werd clubgenote Marieke van den Broek 25e. Voor haar is het wedstrijdseizoen nu ten einde.

Kim van Wijk

Kim van Wijk turnt op niveau Senior D. Ze ging van start op brug, ze turnde alles mooi door en liet een goede oefening zien. Op balk turnde ze stabiel en kreeg ze een mooi punt van 10,550. Hierna ging het ook sterk verder op vloer. Als laatste toestel turnde Kim sprong en liet twee mooie half in heel uit-sprongen zien die een gemiddelde score kregen van 11,600. Kim eindigde op een mooie tiende plaats en is hiermee eveneens door naar het districtkampioenschap.

Halve bondsfinale

Turnster Hannah van Boggelen, lid van Hamarithi, turnde zaterdag de halve finale van Nederland bij de jeugd tweede divisie in N3. Ze heeft zich niet geplaatst voor de finale, maar kan wel weer terugzien op een succesvol seizoen.

Hannah startte zeer zenuwachtig op balk en moest het toestel meerdere keren verlaten. Dapper turnde ze haar wedstrijd door. Op vloer herpakte ze zich buitengewoon goed, ze turnde boven haar kunnen en ontving voor het eerst dit seizoen alle bonussen van de jury. Een zevende plaats en 13,567 punten was het resultaat.

Ook bij het onderdeel sprong turnde ze vol power, met een arabier in (half in) en een hele draai uit. Ze behaalde 13,025 punten en een achtste plaats op dit toestel. Hannah sloot af met een strakke losom-reusoefening, goed voor een monsterscore van 14,450 (achtste). Jammer genoeg was de halve finale het eindpunt voor Hannah.

Marit van Herp

Volgende week zaterdag zal de laatste turnster van Hamarithi de halve finale turnen: Marit van Herp (N1, eerste divisie) reist dan af naar Alkmaar.

q www.hamarithi.nl