• 'Schudden voor Gebruik' speelt de voorstelling zes keer.
• 'Schudden voor Gebruik' speelt de voorstelling zes keer. foto: Ton Rothengatter

'Gruwelijke Rijmen' in Ammersoyen

ammerzoden • Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik brengt op zaterdag 21 en zondag 22 april drie keer per dag de voorstelling 'Gruwelijke Rijmen' in kasteel Ammersoyen.

De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige rijmpjesboek van Roald Dahl. Hierin maakt hij op zijn eigen onnavolgbare wijze korte metten met zes sprookjesklassiekers. Assepoester is een verwende blaag, Sneeuwwitjes dwergen zijn gokverslaafd, Roodkapje heeft moordzuchtige trekjes en met Goudhaartje loopt het ook al niet goed af. De twaalf zangers en zangeressen van 'Schudden voor Gebruik' nemen het publiek mee in een wervelend, kleurrijk en klankrijk avontuur.

De theaterzanggroep komt uit Arnhem en zingt Nederlandstalige meerstemmige a-capellanummers met arrangementen van onder meer Wilbert Friederichs, Jetse Bremer en Elke Jansen. Dit alles met humor, (zelf)spot en waar nodig bittere ernst. De groep, onder leiding van Elke Jansen, gooide met voorgaande programma's reeds hoge ogen, zoals met 'Mijn naam is Spook' en 'Requiem voor Job de Man'. In 2016 zongen zij op hilarische wijze met veel succes over deugden en zonden in het programma 'Schudden in Zonde'. De regie is in handen van Hester Macrander.

De voorstellingen op zaterdag 21 en zondag 22 april in kasteel Ammersoyen zijn om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten. Entree is 12,50 euro voor volwassenen en 8,25 euro voor kinderen van 4 t/m 8 jaar (inclusief kasteelbezoek).

Reserveren is noodzakelijk en kan via:

q www.glk.nl/ammersoyen