Daadkracht?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik pas ten tijde van de laatste gemeenteraadsverkiezingen door de dames van de regionale pers snel en deskundig bijgepraat ben over de werkelijke toestand rond de arbeidsmigranten in onze contreien. We legden het de partijbonzen in zowel Maasdriel als Zaltbommel voor en ze vonden er heel wat van: het was inderdaad een groot probleem en er moest snel wat aan gedaan worden. Wat een inzicht!

Nog geen drie weken later waren onze gemeenten samen met plaatsen als Tiel en Waalwijk landelijk nieuws. Er vielen zware woorden als discriminatie en dan weet je het wel. Ik weet niet of Polen rapen eten maar ze waren wel gaar.

In het Kontakt van 4 april echter zag ik de aanpak die de gemeente Zaltbommel voorstaat. En het tijdpad dat men hieromtrent in gedachten heeft. Zowel het een als het ander deed mij verbaasd opzien: Er gaat iets gebeuren en nog tamelijk snel ook. Maasdriel doet het zoals je kunt lezen in deze krant wellicht nog beter!

Goed het kost even wat maar dan heb je ook iets: een degelijke aanpak met invloed van alle betrokkenen. En dan al aan het eind van 2018 werkelijk zaken doen en de boel aanpakken bij de bron.

Jongens, ik geloof mijn ogen niet. Dit lijkt zomaar opeens echt daadkrachtig.

Johan Cahuzak


Burgemeester sluit drugspanden

kerkdriel • Burgemeester Henny van Kooten heeft maandag een woning en schuur aan de Hoorzik in Kerkdriel gesloten. in december werden daar grote hoeveelheden drugs gevonden. De panden blijven drie maanden verzegeld.

In december trof de politie in de woning en in de schuur in totaal ruim zeventig kilo gedroogde henneptoppen aan. De burgemeester maakte gebruik van zijn bevoegdheid in het kader van de Opiumwet om dergelijke panden te sluiten. Dat kon niet meteen, omdat er in zulke situaties een juridische procedure moet worden doorlopen.

Op de woning zijn door medewerkers van de gemeente zegels aangebracht om te voorkomen dat het pand betreden wordt.

Signaal

Met de sluiting voor de duur van drie maanden wil burgemeester Van Kooten een signaal afgeven dat deze woning niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt en wil de burgemeester verder de verstoring van het woon- en leefklimaat in de gemeente Maasdriel voorkomen.