• V.l.n.r. Frederique Straver, Skye van Gilse en Laura Franken.
• V.l.n.r. Frederique Straver, Skye van Gilse en Laura Franken. Foto: aangeleverd

Zilveren zwemmers

regio • Laura Franken en Skye van Gilse hebben dit weekend in Eindhoven een zilveren medaille behaald tijdens de Swim Cup, een kwalificatiewedstrijd voor de Europese Kampioenschappen. Tijdens de Minioren Cup, een speciale sessie voor de jongste top van Nederland, zijn Laura Franken en Skye van Gilse van Startgemeenschap Bommelerwaard (een combinatie van de zwemverenigingen van Zaltbommel en Kerkdriel) erin geslaagd een zilveren medaille te behalen. Laura deed dat op de vijftig meter vlinderslag en Skye op de honderd meter schoolslag. Hun dag kon helemaal niet meer stuk toen ze ook nog oog in oog stonden met Ranomi Kromowidjojo.


Isa van Dalen wint in Herwijnen

gameren/herwijnen • Isa van Dalen won zaterdag in Herwijnen beide proeven in de klasse M1 dressuur. De amazone, die lid is van paardensportvereniging De Bommelerwaard in Gameren, kwam voor het eerst in deze klasse uit met haar pony Cream on Top. De combinatie behaalde scores van 187,5 en 196,5 punten.


Zwarte band

zaltbommel • Twee leerlingen van de Zaltbommelse Budoschool Jishindo namen zondag deel aan de zwarte band-examens voor aikibudo, georganiseerd door Judo Bond Nederland. Ronald van Dommelen en Marco Peters slaagden beide voor hun eerste dan aikibudo.