• De vrachtwagens werden zaterdag geladen door ruim twintig vrijwilligers.
• De vrachtwagens werden zaterdag geladen door ruim twintig vrijwilligers. Foto: Marielle Pelle

Hulptransport • Twee vrachtwagens van stichting Movu Moldova zijn dinsdag vol met hulpgoederen vertrokken vanuit Brakel naar Moldavië. Ze gaan onder meer naar kerken en scholen. Ruim twintig vrijwilligers hebben zaterdag hard gewerkt om de vrachtwagens te laden.

zaterdag de eerste goederen te lossen bij het depot het van de stichting in Moldavië.

Twee kerken

Maandag en dinsdag zullen de andere goederen gebracht worden bij twee kerken en drie scholen in Moldavië. De scholen ontvangen een compleet nieuwe schoolinventaris die geschonken is door de Reformatorische basisschool uit Waardenburg en enkele andere schoolmeubelen, afkomstig van een basisschool uit Grave en Gorinchem.

21.000 potjes conserven

Daarnaast gaan er 21.000 potjes met conserven mee, die geschonken zijn door Baltussen conserven uit Driel en vele aardappelen waar Quick Potatoes uit Hedel. De brandstof en andere middelen die nodig waren voor dit transport werd bijeengebracht door vele bedrijven, kerken en particulieren.

Door vele particulieren is ook kleding en andere materialen ingebracht, dat ook mee zal gaan in dit transport. De voorzitter van de stichting, Jan Anton van de Mooren vertelt dat er vooral veel behoefte is naar dekens en matrassen.

Diverse sponsors

De trailers zijn ter beschikking zijn gesteld door Bram van Tuijl uit Gameren en Vos uit Zaltbommel. De verschillende heftrucks om de vrachtwagens te laden, zijn belangeloos beschikbaar gesteld door Brakelse tuinders.

GKV uit Waardhuizen

Het bestuur van de stichting Movu Moldova zal in mei, samen met elf leden van de GKV uit Waardhuizen ook naar Moldavië reizen om daar hun handen uit de mouwen te steken en hulp te bieden bij het renoveren van een peuterspeelzaal, een waterput en bij enkele hulpbehoevende in hun woonhuizen.

Meer informatie over de stichting staat op www.movu-moldova.nl