• V.l.n.r.: Britta Alink, John Wijntjes, Carmen Timmer, Geurt Mouthaan, Nico van Ganzewinkel.
• V.l.n.r.: Britta Alink, John Wijntjes, Carmen Timmer, Geurt Mouthaan, Nico van Ganzewinkel. Foto: Rick den Besten

Prijs voor serie over statushouders

HILVERSUM/ZALTBOMMEL • De serie interviews met statushouders in de Bommelerwaard is vorige week in de journalistieke prijzen gevallen.

Het Kontakt Edities was donderdag de meest succesvolle uitgeverij op de jaarlijkse NNP-dag in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. De uitgever won een commerciële prijs, sleepte twee journalistieke nominaties in de wacht en twee nominaties voor fotografie.

Britta Alink schreef volgens de jury 'een vlot leesbare en vooral indringende serie over vluchtelingen'. Een eervolle vermelding ging naar Janneke Kok van Het Kontakt Edities met haar 'Boerenserie". Ze interviewde vanuit diverse invalshoeken verschillende betrokkenen en schilderde vervolgens actuele, integere en zorgvuldig uitgewerkte portretten van het boerenleven in haar verschijningsgebied. De jury gaF een extra compliment voor de prachtige opmaak van de artikelen.

Carmen Timmer en Geurt Mouthaan wonnen namens Het Kontakt Alblasserwaard de commerciële A.M. Bandaprijs met het magazine 'Langs de Graaf'. Nico van Ganzewinkel (Het Kontakt Vianen) en John Wijntjes (Het Kontakt Krimpenerwaard-West) werden genomineerd voor de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie.

De NNP-prijs voor Nieuwsbladjournalistiek ging naar Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman van 'Kijk op Bodegraven-Reeuwijk'. De Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was voor Bastiaan Miché van 'Enter Media'.