Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Stadswandelingen TRIP in een nieuw jasje

zaltbommel • Bezoekers aan de vestingstad Zaltbommel kunnen vanaf vandaag de stad nog beter tot zich nemen.

TRIP Bommelerwaard heeft namelijk haar wandelingen door de stad vernieuwd en in een fris jasje gestoken. Mooie handzame boekjes, voorzien van veel (kleuren)foto's. De Stadswandeling leidt de bezoeker langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Sint-Maartenskerk, het Stadskasteel en de Stadswallen. Ook leert hij de geschiedenis van de stad beter kennen aan de hand van de verhalen over Fiep Westendorp, Maarten van Rossem en de familie Philips.

De wandeling komt ook langs De Verdraagzaamheid. Het pand van de Heeren Sociëteit dateert uit 1871 en staat op de plaats waar vroeger het oude tolhuis was"" , vermeldt de routebeschrijving. De presentatie van de nieuwe stadswandelingen vond woensdagavond plaats. Voorzitter Peter-Jan van Steenbergen van TRIP overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Kees Zondag. "De gemeente is blij dat de wandelingen nu in deze mooie verpakking zitten", zei Zondag. "En we zijn blij dat het Binnenstadsfonds dit initiatief ondersteunt."

Naast de stadswandeling is er een speciale Gootspokenroute door Zaltbommel. De kleine betonnen beeldjes van kunstenaar Joris Baudoin sieren de dakgoten op van verschillende panden in Zaltbommel. Bezoekers leren zo meer over de panden, de bewoners en de ondernemingen die erin gevestigd zijn of waren. En kunnen natuurlijk genieten van de mooie kunstwerken.

De wandelboekjes zijn te koop bij het TRIP informatiepunt op de Markt 10. De stadswandeling kost 3 euro, de Gootspokenroute 2,50 euro. Wie ze allebei aanschaft, betaalt 5 euro.