• De vloot van Waterfeesten.nl.
• De vloot van Waterfeesten.nl. Foto: aangeleverd

Partyschip Domani vaart 25 jaar

kerkdriel • Op 1 mei is het een kwart eeuw geleden dat Frank en Nicole van Terwisga de binnenvaart inruilden voor rondvaarten op de rivieren rond de Bommelerwaard. De eerste rondvaartboot Domani kochten ze in Polen en vaart nog steeds, nu samen met de Columbus.

"Wat nu Brandend Zand is werd toen gebouwd door de familie Van Gent als Hoogh Endt en daarbij werd een rondvaartboot gezocht", vertelt Frank over die begintijd. De eerste bruiloft herinnert hij zich nog goed. "Hans en Mariette uit Kerkdriel kwamen vaak langs om te kijken of het schip wel op tijd klaar was voor hun huwelijksfeest op 3 juni 1993."

Inmiddels is het alweer 25 jaar en heel, héél veel partijen verder. Ook dagtochten rond de Bommelerwaard, snertvaarten en nog veel meer organiseerden de Van Terwisga's onder de naam Waterfeesten.nl. Intussen stonden de ontwikkelingen niet stil. "Toen wij begonnen was er verder nog maar weinig op de Zandmeren behalve de jachthavens en Hoogh Endt, later kwamen daar de bungalows bij en zijn wij verhuisd omdat er meerdere ligplaatsen gerealiseerd werden."

Columbus

In 2011 kocht het paar het tweede partyschip Columbus, omdat er veel vraag van grotere groepen was om te gaan varen. In 2015 volgde de verhuizing naar het terrein van toen nog Nautilus helemaal aan het einde van de Zandstraat. Ook bussen met groepen vanuit geheel Nederland komen regelmatig richting de ligplaats en zo zorgen Frrank en Nicole voor de nodige promotie van de omgeving.

Maar ook buiten de Bommelerwaard zochten en vonden de ondernemers nieuwe uitdagingen. Ze voeren naar de intocht van de Vierdaagse van Nijmegen, de Wereldhavendagen te Rotterdam en Sail Amsterdam. Er kwam een tweede locatie met een steiger in Vianen, nieuw uitgangspunt voor rondvaarten en andere tochten.

Jubileum

"Natuurlijk willen wij dit hoogtepunt in ons leven niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom is iedereen tijdens de open dag van de Zandmeren op zondag 27 mei van harte welkom om gratis mee te varen, elk heel uur vanaf 11:00 tot 16:00 uur over de prachtige Zandmeren. Het glaasje bubbels staat klaar bij binnenkomst."

Ook introduceert Waterfeesten.nl een nieuw initiatief: Dansen op de Maas. Zondag 13 mei zal de eerste editie plaatsvinden: een gezellige middag al varend over de Maas met live muziek door Jack van Raamsdonk, waarbij heerlijk gedanst kan worden, onder het genot van een hapje en drankje.

De introductieprijs voor deze middag (15:00 tot 20:00 uur) is 25,00 euro per persoon, all in.

Reserveren voor Dansen op de Maas kan via info@waterfeesten.nl of 06-55130067.