Molshoop zamelt in voor vlooienmarkt

hedel • Na het succesvolle Paaseieren zoeken is zaterdag 14 april alweer de volgende activiteit van stichting jeugdwerk De Molshoop: de jaarlijkse vlooienmarkt. Daartoe komen de vrijwilligers van De Molshoop op vrijdagavond 13 april bij iedereen langs de deur om nog goed bruikbare, en dus verkoopbare spullen op te halen. Dit gebeurt vanaf 18:00 uur. Een ander verzoek van De Molshoop: wil iedereen die lid is van de Rabobank en dus mag stemmen op een goed doel in het kader van de Clubkascampagne De Molshoop in gedachten houden, zodat zij in staat zijn dit soort leuke activiteiten voor de basisschooljeugd ook in de toekomst ten uitvoer te kunnen blijven brengen.

q www.demolshoophedel.nl


Opbrengst collecte Reumafonds

regio • In Hedel is van 19 tot en met 24 maart 1824,07 euro opgehaald voor het Reumafonds. De opbrengst in Well en Wellseind was 621,38 euro. Dat werd mogelijk dankzij gulle gevers en trouwe collectanten.


Statushouders op weg naar werk

regio • Het project van Werkzaak in samenwerking met Divosa om statushouders in Rivierenland naar onderwijs of werk te leiden, werpt vruchten af. Ook in andere delen van het land is dat zo. Daarom heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten het project een jaar te verlengen. In de regio Rivierenland is met enthousiasme en betrokkenheid gewerkt. Er is een online magazine uitgebracht met verslag over dit eerste jaar. De belangrijkste conclusie is dat onder de leiding van een projectcoördinator krachten zinvol zijn verbonden tussen veel verschillende organisaties en dat samenwerking gewoon in praktijk gebracht moet worden. Nieuwe aanpakken en instrumenten zijn uitgeprobeerd en er is aan deskundigheidsbevordering gedaan. Dit zal in 2018 tot nog meer concrete resultaten gaan leiden. In het verslag zijn ook veel voorbeelden te lezen. Zoek op de website op 'statushouders' om het online magazine te vinden.

q www.werkzaakrivierenland.nl