Via de app info over jeu de boules Zuilichem

zuilichem • De jeu de boulesbaan op het vernieuwde voorplein van het dorpshuis Den Ham in Zuilichem is zaterdag in gebruik genomen.

Ongeveer veertig mensen kwamen af op de bijeenkomst, die . De bijeenkomst had een ingetogen karakter vanwege een begrafenis in de naastgelegen NH kerk. Het gehele plan was een initiatief van het dorpshuis en Zuilichem Leeft en werd voor een groot deel gefinancierd door de gemeente Zaltbommel. Leden van de petanquevereniging Jeu de Bommel gaven een demonstratie. Daarna instrueerden ze bezoekers bij het kennismaken met deze voor Zuilichem nieuwe sport. Er werd een app gelanceerd: Platform Jeu de Boules Zuilichem. Ter plaatse meldden zich al tien deelnemers voor de app.

De organisatie verstrekt via de app informatie over jeu de boules in Zuilichem en leden kunnen het platform gebruiken om afspraken te maken om te spelen. Iedereen kan zich, onder vermelding van voornaam, achternaam en telefoonnummer, aanmelden voor deze app bij info@zuilichemleeft.nl. De eerste afspraak die gemaakt werd was dat de zaterdagmiddag een vaste speelmiddag wordt. Iedereen met of zonder jeu de boulesballen kan dan komen spelen op de dubbele baan bij het dorpshuis. Zuilichem Leeft zorgt dan voor boules. Overigens kan er de hele week door iedereen gespeeld worden, maar dan moet men eigen ballen meenemen.

De voorzitter van Zuilichem Leeft, Piet van Wesemael, vertelde dat met de jeu de boulesbaan de vijfde activiteit van de organisatie vorm kreeg. Zuilichem Leeft probeert met haar activiteiten de leefbaarheid in Zuilichem te verbeteren. Tot nu toe waren dat de wekelijkse sportavond en de seniorengym en de maandelijkse eettafel en een activiteit die steeds wisselend van aard was.

De organisatie blijft zoeken naar meer activiteiten die kunnen bijdragen aan de doelstelling van Zuilichem Leeft. Belangrijk is echter dat met de activiteiten ook het aantal vrijwilligers groeit. Verbeteren van de leefbaarheid van Zuilichem is een taak van alle inwoners.