• De kinderen van de Franciscusschool hadden er veel werk van gemaakt.
• De kinderen van de Franciscusschool hadden er veel werk van gemaakt. Foto: aangeleverd

Kids4Kids-Markt bijna 2000 euro op

zaltbommel • De Kids4Kids-markt van de Franciscusschool heeft 1936,77 euro opgebracht.

De markt vindt een keer per twee jaar plaats voor de vastenactie. De opbrengst ging dit jaar naar leermiddelen en speelmaterialen voor het weeshuis Sunsuntila en de Victor Braunschool in Zambia.

Dat de kinderen een week lang hard voor dit project hebben gewerkt, konden ouders, opa's en oma's goed zien. Workshops, een rommelmarkt, een beautysalon, een bezoekje aan de schoolarts, musea, cabaret- en dansvoorstellingen en knutselwerkjes. Daarnaast hadden de groepen 8 bedrijven opgezet voor eten en drinken: een Frans restaurant, kraampjes met popcorn, brownies, poffertjes, gefrituurde snacks, sandwiches, aardappeltwisters en diverse drankjes.

De finale was een veiling, waarvoor ouders en leerkrachten mooie producten en diensten hadden aangeleverd. Vooral de borrelbonnen met de meesters Bart en Jori waren erg in trek bij de vrouwen.

De ochtend Kids4Kids-markt bracht maar liefst 1936,77 euro op. De kersverse directeur Mirjam Dierick zegt over dit prachtig resultaat het volgende: "Wat een genot om zoveel enthousiaste kinderen en leerkrachten te zien die op velerlei manieren activiteiten hebben bedacht en hun steentje hebben bijgedragen. Het was een gezellige happening in school met als resultaat een prachtige opbrengst voor het weeshuis en de school in Zambia. Trots ben ik op het resultaat én de fijne samenwerking met de ouderraad en ons team."

In 2020 vindt de volgende Kids4Kids-markt plaats.