• Drukte bij kwekerij Star Roses.
• Drukte bij kwekerij Star Roses. Foto: aangeleverd

Kom in de Kas bij vijf bedrijven

bommelerwaard • Vijf tuinders in de Bommelerwaard zetten zaterdag 7 april van 10:00 tot 17:00 uur de deuren open tijdens de landelijke open dag 'Kom in de Kas'.

De potrozen bij Star Roses zijn mooi om te zien in verschillende kleuren en maten. Kwekerij Waalzicht laat zien hoe Lisanthus groeit en het team van De Liesvelden laat de teelt van een mooi assortiment van visuele sierheesters en vaste planten zien. Wie bij chrysantenkwekerij C. van Wijk de kassen binnenstapt waant zich meteen in een oneindige donkergroene bloemenoceaan en bij kwekerij De Heufkens kan men genieten van de geur van Freesia's.

Naast rondleidingen zijn er verschillende activiteiten. Kinderen kunnen springen op een springkussen, bloemstukjes maken, zien hoe een plant- en oogstmachine werkt en het schminkteam is actief. Uitleg over de bestuiving en de werking van de bijen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en een leuk voor alle leeftijden.

Speurtocht app

Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht. Hiervoor is de 'KomInDeKas' app te downloaden.

Parkeren kan op de grote parkeerplaats bij Star Roses aan de Burgemeester Posweg in Brakel. De overige bedrijven liggen aan de Maarten van Rossumweg en de Karel van Gelreweg in Poederoijen. Daar is beperkte parkeergelegenheid. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. Meer informatie staat op:

q www.komindekas.nl