Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wilde Bijen verhalenwedstrijd voor de jeugd

Body Stress Release is verhuisd

zaltbommel/rossum • Janine van Doornmalen-van Osch is met haar praktijk Body Stress Release (BSR) Bommelerwaard verhuisd van Rossum naar Zaltbommel. Van Doornmalen startte twee jaar geleden. Er bleek zoveel vraag naar haar behandelingen dat haar praktijk al snel uit zijn voegen barstte. "Behalve meer ruimte is ook de meer centrale ligging een voordeel", zegt de therapeute. BSR Bommelerwaard is sinds begin maart te vinden in het Gezondheidsplein aan de Wielkamp 10 in Zaltbommel. Er volgt mogelijk nog een open dag waarop meerdere 'bewoners' van het pand zich presenteren. BSR is een complementaire manuele gezondheidstechniek gericht op het lokaliseren en loslaten van vastgezette spierspanning, vaak ontstaan door lichamelijke en/of emotionele overbelasting. Dit veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel waardoor allerlei (pijn)klachten kunnen ontstaan. Over een tijdje hoopt Van Doornmalen er een collega bij te krijgen, die momenteel in Zuid-Afrika de opleiding tot BSR-therapeut volgt.

q www.bsrbommelerwaard.nl


'De Romantiek in het Noorden'

neerijnen • Lisette le Blanc geeft donderdag 12 april om 14:00 uur in Het Stroomhuis een lezing over 'De Romantiek in het Noorden', een tentoonstelling die nog tot 6 mei te zien is in het Groninger Museum. Het is het eerste internationale overzicht van Noord-Europese landschapsschilderkunst uit de Romantiek.


Wilde Bijen verhalenwedstrijd

bommelerwaard • Bibliotheek Rivierenland en 'Bij Bewust Betuwe' houden samen een Wilde Bijen verhalenwedstrijd voor schooljeugd in de regio. Kinderen van 6 tot 12 jaar worden opgeroepen zonnebloemzaadjes te zaaien en mee te doen aan de verhalenwedstrijd. In alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland kunnen zij een Wilde Bij wedstrijdflyer ophalen waar een zakje zonnebloemzaadjes bevestigd zit. Op de flyer staan de zaai-instructies en uitleg over de wedstrijd. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 1 juni hun verhalen, gedichten of tekeningen inleveren. De jury bestaat uit Kars Veling van de Vlinderstichting, journalist en fervent vogelspotter Louis van Oort, schrijfster Margot Vonk, striptekenaar Arie van Vliet, Marloes Reuvers van Bibliotheek Rivierenland en Jacqueline van Rooij van Bij Bewust Betuwe. De winnende verhalen worden gebundeld en in boekvorm uitgegeven met illustraties van Arie van Vliet. De winnaars ontvangen uiteraard een exemplaar van het boek en ze mogen een workshop striptekenen volgen.

q www.bibliotheekrivierenland.nl


Tweedehands kleding markt

nederhemert • Aan de Ormelingstraat 36 wordt op maandag 9 en dinsdag 10 april weer een grote tweedehands kledingmarkt gehouden voor het goede doel. Er is mooie tweedehands kleding te koop, hoeden, linnengoed en ook nieuwe kleding. De eerste 500 euro is voor Stichting In de Rechte Staat (IRS) en Shamajo (andersbegaafden). Het overige is voor school en kerk.
De markt is op maandag open van 8:30 tot 19:00 uur en op dinsdag van 8:30 tot 12:00 uur. Meer informatie: 06-16686264.