• Met de overstap naar het zaterdagvoetbal verdwijnt voor RKVSC de derby tegen Hedel.
• Met de overstap naar het zaterdagvoetbal verdwijnt voor RKVSC de derby tegen Hedel. Archieffoto: Lya Cattel

RKVSC ontkracht geruchten over komst 'moeilijke jongens'

'Wij willen hier geen bokswedstrijden'

velddriel • Het is al jaren een heet hangijzer bij diverse zondagclubs in de Bommelerwaard; een overstap naar het zaterdagvoetbal. Het in clubsfeer tanende RKVSC hakte dit seizoen de knoop door en het eerste elftal zal volgend seizoen haar wedstrijden op zaterdag gaan afwerken. Dat gaat gebeuren onder leiding van het trainersduo Robert Hooijmans/Herman Bergacker. Eerstgenoemde, een pas 37-jarige Bosschenaar die in Velddriel aan zijn voetballoopbaan begon, start aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Bergacker (56), tot voor kort nog doelman van het eerste elftal, is momenteel ad-interimtrainer, na het vervroegde vertrek van Florian Sinanaj en Ger van Gelder. Met zijn leeftijd is het begrip veteraan nog een understatement voor de RKVSC-clubman in hart en nieren.

Qua spelersmateriaal mogen we een behoorlijke injectie verwachten. Johnny van den Heuvel (Den Dungen), Peter Nooijen (RKJVV) en Antwan van Rijn (Vlijmense Boys) zijn de drie eerste aanwinsten die de club bekend heeft gemaakt, maar een drietal andere spelers uit de regio 's-Hertogenbosch zal volgend seizoen eveneens hun opwachting gaan maken in het rood-zwart van RKVSC. Zij hebben al mondeling toegezegd en een dezer dagen zal daarover meer duidelijkheid worden geschept. Tot dusver geen al te spannende ontwikkelingen voor een club in een transitiefase.

Toch bracht de vervroegde stap ook een geruchtenstroom op gang. In de wandelgangen deed het verhaal de ronde dat een aantal spelers dat vroeger onderdeel uitmaakte van het probleemteam dat eerder voor BVV en TGG uitkwam, nu de gelederen van RKVSC zal gaan versterken. Met Younes Bouchti, Bennie Kivits en Jimmy Floor zijn er al drie spelers uit datzelfde elftal in Velddriel actief, maar volgens de buitenwacht is de kans groot dat er volgend seizoen meer spelers naar sportpark De Peperd komen die met BVV en TGG uit de competitie werden gehaald na diverse ongeregeldheden. Dat betrof wedstrijden die gestaakt werden na vechtpartijen op het veld. Destijds was Robert Hooijmans assistent-trainer, dus helemaal uit de lucht gegrepen zijn de speculaties niet. Desgevraagd ontkracht de club de geruchten met klem: "Een nieuwe speler zei al, dat als die jongens hier komen voetballen, we waarschijnlijk kampioen worden. Maar hij vertelde daarbij wel dat sommigen een kort lontje hebben. Die jongens willen graag komen, maar dat willen we echt voorkomen. We vragen ze ook expres niet, anders komen ze zeker. Als we willen hebben we het elftal binnen no-time rond, maar dat gaan we niet doen. Voor ons is het belangrijk om een positief elftal te hebben, met jongens die willen voetballen. Wij willen hier geen bokswedstrijden."

Hooijmans zelf benadrukt dan ook dat de aanstaande aanwinsten geen verleden hebben bij het team dat in een negatief daglicht kwam te staan: "Die drie spelers zaten niet bij BVV en TGG. En natuurlijk, wat er daar gebeurd is, is absoluut niet goed te praten, verre van, maar er zijn wel twee kanten aan het verhaal. Maar goed, het is volgens mij alleen maar goed dat ze nu verdeeld zitten. Met alle personen gaat het toppie, dus ik denk dat het voor hun ook perfect is geweest dat ze hun eigen weg zijn gegaan. Het hele team is nu verspreid. Er lopen jongens bij BLC, bij TGG, bij OSC'45, bij RKVSC, etcetera etcetera. En overal gaat het gewoon hartstikke goed. Het zijn allemaal vrienden van elkaar. Gasten van goud, dat kan ik voor duizend procent zeker zeggen", aldus de nieuwe trainer, die zich nog niet wil vastpinnen op een bepaalde verwachting voor het eerste seizoen zaterdagvoetbal: "Ik denk dat wij momenteel heel goed op weg zijn om een voltallige selectie te krijgen en ik denk dat we leuk mee kunnen draaien in de vierde klasse. Aan een doelstelling ga ik me nog niet wagen, want we zijn nog volop bezig om andere nieuwe spelers naar de club te halen. Ik hoop om eind april, begin mei zo'n achttien á negentien spelers te hebben. Als ik weet wat we qua spelers op papier hebben, durf ik wel te zeggen waar we moeten kunnen eindigen."

Martin van Hemert