Afbeelding
Foto: aangeleverd

Pannenkoeken bij de voedselbank

zaltbommel • De vrijwilligers van Voedselbank Bommelerwaard worden voor één dag restaurantmedewerkers. Zaterdag bakken ze in Pand 9 pannenkoeken voor alle liefhebbers.

"Meestal komen mensen ons tegen omdat we ze iets vragen, bijvoorbeeld tijdens onze acties bij Albert Heijn", zegt Leo Lock, bestuurslid bij Voedselbank Bommelerwaard. "Nu wilden we eens iets terug doen als bedankje, en onszelf op een ludieke manier onder de aandacht brengen."

Van 14:00-19:00 uur op zaterdag 7 april wordt er gebakken en geserveerd in de ruimte van de Parasol, die bereikbaar is vanuit de hal van Pand 9. Daar was in het verleden een kookwinkel gevestigd, dus de voorzieningen zijn er al. "Mocht het erg druk worden, dan kunnen we uitwijken naar de hal. Voor kinderen zijn er kleurplaten om de wachttijd te overbruggen", vertelt Lock. Deelname is gratis, giften gaan uiteraard naar de voedselbank.

De gasten krijgen ook een rondleiding aangeboden in de ruimte van de voedselbank. "Misschien levert deze dag ook nieuwe vrijwilligers op", hoopt Lock. Chauffeurs, sorteerders en inpakkers zijn van harte welkom. Vrijwilligers die al wat langer bij de voedselbank rondlopen kunnen ook screener worden: gesprekken voeren met mensen die zich aanmelden voor een wekelijks pakket en checken of zij aan de voorwaarden voldoen.

Alle medewerkers van de voedselbank zijn vrijwilligers, tot de landelijke organisatie aan toe. Leo Lock houdt zich in de Bommelerwaard bezig met de voedselverwerving en de logistiek. "Zo werken we aan onze twee doelen: armoede bestrijden en verspilling van levensmiddelen tegengaan."