Investeringsfonds gaat weer 'uitdelen'

regio • Ondernemers en inwoners uit de regio Rivierenland kunnen bij FruitDelta Rivierland weer een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF).

Initiatiefnemers moeten zelf een innovatief plan voor een uitvoeringsproject, haalbaarheidsstudie of pilot én eigen kapitaal meebrengen. De bijdrage uit het RIF geeft ze een steun in de rug voor het realiseren van plannen die passen bij de regionale ambities van FruitDelta Rivierenland. De thema's zijn economie en logistiek, tuinbouw en toerisme.

Het loket is vorige week tijdens de opening van het toeristisch seizoen in Zaltbommel geopend voor de derde ronde, die loopt tot 26 april. De vorige rondes leverden in 2017 in totaal 31 gehonoreerde uitvoeringsprojecten en haalbaarheidsstudies op. Deze zijn inmiddels in uitvoering.

Het gaat onder andere om Mijn KaasKoe bij Van Zeelst in Hedel, begrijpelijke informatie over gezond leven door Bibliotheek Rivierenland, toeristische investeringen in het Munnikenland, verduurzaming van de veiling in Zaltbommel en het opzetten van een verticaal teeltsysteem van een teler in Hoenzadriel.

Een vertegenwoordiging van ondernemers, overheid, onderwijs, onderzoek en inwoners adviseert het bestuur van Regio Rivierenland over de aanvragen. De tien gemeenten die deel uitmaken van de regio vullen het fonds met een jaarlijks bedrag per inwoner.

Fruitstalletjes

Tijdens de opening van het toeristisch seizoen gaven de initiatiefnemers van het project Design Fruitstalletjes Rivierenland een presentatie. Dit project van Platteland Rivierenland is mede tot stand gekomen dankzij een financiële injectie uit het RIF.

De initiatiefnemers schreven een ontwerpwedstrijd uit voor aantrekkelijke fruitstalletjes in plaats van de houtje-touwtje constructies die nu soms langs de wegen en dijken staan. Marion Bieszke uit Zoelmond maakte het winnende ontwerp met hergebruik van oude fruitkistjes.


q www.fruitdelta.nl