Zaterdag 31 maar. Eierpop op Camping Heerewaarden met o.a. The Streets.
Zaterdag 31 maar. Eierpop op Camping Heerewaarden met o.a. The Streets. Foto: Ron van Varik

donderdag 29 maart

Spreekuur Toeslagen
9:30-10:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor al je vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Het spreekuur is niet bedoeld om je aangifte in te vullen.Paaslunch Zonnebloem
11:30, Opijnen, gebouw Maranatha. Paaslunch van de De Zonnebloem Neerijnen. Aanmelden kan bij Marjan van der Dennen: 0418-591584.

Lezing over Himalaya
14:30-16:45, Bruchem, gebouw Eben Haezer. Kees Terlouw uit Vianen vertelt over zijn reis op de motor naar 'het dak van de wereld': het Himalaya gebergte. Georganiseerd door SWOBKD. Toegang: vrijwillige bijdrage. Voor vervoer: Bas Crielaard: 0418-642554.

Inloopspreekuur Klik & Tik
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers, die in een veilige omgeving willen oefenen op de PC. Deelname gratis.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Meer informatie: 06-29462318 of leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

Geestelijke Groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting. Gerrit van Valen gaat weer verder met de uitleg over het Boek Handelingen. Interactief, leerzaam en altijd weer verwonderende nieuwe inzichten. Koffie, thee en fris gratis.
www.geestelijkegroeibommelerwaard.nl

Samen The Passion kijken
20:30, Zaltbommel, Het Anker. Samen naar de live-uitzending van The Passion kijken. Dit jaar speelt het zich af in de Bijlmer.

vrijdag 30 maart

TaalPlus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Aan de slag met spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro p.m. incl. boek. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Zaltbommel, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers een kaartje leggen, een spelletje doen, koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Elke vrijdag en maandag. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee.

Open dag De Harmonika
10:00-14:30, Zaltbommel, De Harmonika. De cliënten van dagcentrum De Harmonika laten zien hoe hun werkzaamheden er uit zien. Bezoekers zijn van harte welkom en kunnen lekkere versnaperingen kopen.

Vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Inloopspreekuur voor statushouders. Voor vragen over de (vreemdelingen)wet- en regelgeving, over de procedure van naturalisatie, over verlenging van de verblijfsvergunning en over gezinshereniging.

Twee keer Stabat Mater
19:30, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Ook om 21:00 uur. Het indrukwekkende Stabat mater van Pergolesi. Solisten: Heleen Bonenaar (sopraan) en Elisa de Toffol (mezzosopraan). M.m.v het Projectkoor en Orkest Rivierenland o.l.v. Sylvia van der Vinne. Entree: 20 euro (kinderen/jeugd tot 18 jaar en studenten gratis). Reserveren: engelenbak@gmail.com of
www.engelenbakzaltbommel.nl

zaterdag 31 maart

Vroege vogelexcursie
7:17, Neerijnen, Het Stroomhuis. Bij zonsopgang met natuurgidsen Saskia Weddepohl en Bert Vos door het parkbos en de uiterwaarden. Vorig jaar werden liefst 57 verschillende vogelsoorten gezien, waaronder de in deze contreien zeer zeldzame Cetti's zanger. Deelname kost 7,50 euro incl. ontbijt na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Yoga in Stadskwekerij
9:00-10:00, Zaltbommel, Stadskwekerij. Yogales in de buitenlucht, voor iedereen, met of zonder ervaring. Na afloop koffie of thee. Neem zelf een matje mee. Deelname is een bijdrage voor het goede doel: kansarme kinderen in Nepal (www.artandsoulnepal.com).

Werk in TorenTuin
10:00, Zaltbommel, TorenTuin. Aan het werk in het bijenplantsoentje achter de stadsmuur.

Orchideeën kijken
10:00-16:00, Brakel, Engsteeg 2. Open dagen bij Jan van der Linden Orchideeën.
www.orchideeenvdlinden.nl

Bollenbeplanting
10:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Rondleiding in de tuin van de Sint-Maartenskerk langs de bijzondere (stinzen) bollenbeplanting. O.l.v. beheerder en gids Rein van Willigen van de Sint-Maartenskerk en tuin- en landschapsontwerper Carien van Boxtel. Deelname aan de rondleiding kost 7 euro incl. koffie. Aanmelden: info@carienvanboxtel.nl De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.
www.carienvanboxtel.com

Stadskwekerij opent seizoen
11:00, Zaltbommel, Stadskwekerij. Opening van het nieuwe tuinseizoen. Bezoekers kunnen een foto, takje of blad meenemen van een plant om er vragen over te stellen. Ingebruikname van de nieuwe overkapping.
www.stadskwekerij.nl

Droomkastelen drukken
12:00-13:30, Zaltbommel, MuseumAtelier. Voor kinderen vanaf groep 5. Experimenteren met druktechnieken en ontdekken hoe je je eigen fantasy-landschap kunt drukken. Deelname kost 4 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com

Opening jeu de boulesbaan
13:00, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder Adrie Bragt openen de nieuwe jeu de boulesbaan op het vernieuwde plein voor het dorpshuis. Na de opening spelen vier ervaren spelers van Jeu de Boulesclub Zaltbommel een demonstratiepartijtje. Bezoekers kunnen o.l.v. ervaren instructeurs kennismaken met het spel. Op het voorterrein zijn hapjes en drankjes.

Pasen op Beestenboel
13:00-15:00, Zaltbommel, Kinderboerderij Beestenboel. Paasfeest met paashaas en lekkere verrassing voor de kinderen. Er zijn o.a. kuikentjes te bewonderen. Toegang gratis.

Lenteviering
13:30, Varik, Het Veerhuis. Lenteviering met Dans en Klank, georganiseerd door Hennie Zoer en Loeki Okel. Met Sacrale Dans en Klankmeditatie. Aanmelden voor 23 maart: 0344-605641 of veerhuisvarik@gmail.com

Paasdraai in Well
14:30, Well, WSV. Om 14:30 is de aftrap van Well 1 tegen MVV'58 1. Na afloop paasdraai met leuke paasprijzen en een dj.

Paaszangavond in Well
19:30, Well, hervormde kerk. Georganiseerd door het Hervormd Kerkkoor Well-Ammerzoden o.l.v. Herman Mak. Met solist Hans Jansen, Maria Rikkers op dwarsfluit en Thoe van den Dool op orgel. Meditatie door Cees Versteeg. Collecte ter bestrijding van de onkosten.

Op weg naar Pasen
19:30, Aalst, Witte Kerk. Paaszangavond 'Op weg naar Pasen' met zangvereniging T.O.G.I.D.O. Met samenzang, koorzang en gedichten. M.m.v. pianist,fluitiste,violiste en organist. De kerk is vanaf 19:00 uur geopend.

Paaszangavond
19:30, Nieuwaal, HHK-kerk. Gemengde zangvereniging Con Amore o.l.v. Piet v.d. Meijden, het Poederoijens mannenkoor Ons Genoegen o.l.v. Anneke v.d. Streek. Orgelbegeleiding door Mariëtte den Haan. Veel ruimte voor samenzang. Ds. Verhaar verzorgt gebed, schriftlezing en meditatie.

Eierpop Heerewaarden
20:00, Heerewaarden, Campbing Heerewaarden. Opening van het campingseizoen met het traditionele gratis festival 'Eierpop'. Opening door de Kerkdrielse formatie The Streets, winnaar van de publieksprijs bij 'The Clash of the Coverbands' in Paradiso. Daarna lekker dansen met 'Niplle Six' uit Heerwaarden. De band brengt een mix van pop, rock en rock'n roll uit de jaren 60 en 70. Tot slot de funky-, soul- en popaband On-Que met o.a. de Heerewaardense zangeres Anja van Dinteren.
www.facebook.com/campingheerewaarden

Nostalgische avond
20:30, Rossum, dorpshuis De Parel. De band The Oldtimers speelt muziek uit de jaren '50, '60 en '70. De Parel wordt omgetoverd tot discotheek zoals in die tijd gebruikelijk was. Kaarten á 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij Coop Den Boer in Rossum, dorpshuis de Parel of via: info@dorpshuisdeparelrossum.nl

zondag 1 april

Paasviering Rossum
10:00, Rossum, kerk Maasdijk. Paasviering van de Tweestromengemeente. Feestelijke dienst met veel zang en muziek. Speciaal welkom voor kinderen. Na het verhaal gaan zij eieren zoeken.

Pasen op Ammersoyen
11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Paaseieren schilderen in de taveerne en daarna zoeken in Kasteel Ammersoyen. Een spannende zoektocht. En wie vindt het verstopte drakenei? Entree: 9,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

Concert van Duo Ebano
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Het Italiaanse Duo Ebano (Paolo Gorini op piano en Marco Danesi op klarinet) speelt zowel klassiek als hedendaags repertoire. En met succes, want het duo won verschillende prijzen, waaronder de Publieksprijs en de Omroep Max Jong Talent Prijs. Entree 15 euro, inclusief een glas wijn of sap in de pauze. Reserveren is niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

maandag 2 april

Paaseieren zoeken
9:45, Hedel, Gelre's End. Paaseieren zoeken met Stichting Jeugdwerk De Molshoop. 140 verstopte eieren plus een gouden, zilveren en bronzen ei. Daarnaast extra speuropdracht. Na afloop limonade, koffie of thee.

Orchideeën kijken
10:00-16:00, Brakel, Engsteeg 2. Open dagen bij Jan van der Linden Orchideeën.
www.orchideeenvdlinden.nl

Pasen op Ammersoyen
11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Paaseieren schilderen in de taveerne en daarna zoeken in Kasteel Ammersoyen. Een spannende zoektocht. En wie vindt het verstopte drakenei? Entree: 9,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

Familiestruintocht
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Verzamelen op de grote parkeerplaats bij Slot Loevestein. Contant betalen bij de gids van Staatsbosbeheer. Trek kleding aan die vies mag worden en stevige, waterdichte wandelschoenen of laarzen. De tocht gaat buiten de paden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden of kinderwagens. Honden mogen aangelijnd mee, mits goed onder controle.
www.staatsbosbeheer.nl

Speurtocht Stadskasteel
13:00-17:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel. Speurtocht voor kinderen. Op zoeknaar het laatste ei van de Krullevaar (je weet wel, van Pluk van de Petteflet).
www.stadskasteelzaltbommel.nl

dinsdag 3 april

Koffie en thee-uurtje
10:00-11:30, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Iedereen is welkom, koffie en thee zijn gratis.

Seniorenmiddag
14:00-16:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Vertoning van de dorpsfilm uit 1963. Georganiseerd door Senioren Comité. Voor vervoer: Anneke Bouman tel. 06-1248802 en Bets van Ooijen tel. 0418-552337.

Leerpunt Maasdriel
18:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Meer informatie bij Joke Borsje. Bel 06-18194357.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'The Insult' van Ziad Doureuri. Onderhoudende en knap gemaakte rechtbankthriller, die de nodige vooroordelen blootlegt. De christelijke Tony Hanna staat recht tegenover de islamitische Yasser Salameh. Samen staan ze symbool voor de gemoederen in Libanon, het land waar sinds het einde van de 15 jaar durende burgeroorlog in 1990 nog steeds etnische en religieuze groepen zijn, die een diepe haat jegens elkaar koesteren.

woensdag 4 april

Leerpunt Maasdriel
9:00-12:00, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Informatie: 06-29462318 of mail naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

iPad Café Zaltbommel
10:00-11:30, Zaltbommel, bibliotheek. Onder deskundige begeleiding samen met andere iPad bezitters leuke apps ontdekken en tips en trucs delen. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Inloopspreekuur E-books
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Voor alle vragen over het lenen van E-books van de bibliotheek of een account maken. Neem de eReader, smartphone of tablet mee. Toegang gratis.

Open eettafel
11:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Open eettafel voor 50-plussers. Deelname kost 8,50 euro incl. drankje vooraf en koffie/thee na afloop. Aan- of afmelden kan bij: Annemiek Hekman: 0418-661925 of jenahekman@kpnmail.nl en Marianne Lagarde: 073-5994508 of mariannelagarde1@kpnmail.nl

Taalhuis Maasdriel
12:00-13:00, Kerkdriel, bibliotheek. Gratis inloopspreekuur voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven. Deelname is gratis. Meer informatie: 06-29462318 of leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

Klik & Tik Kerkdriel
14:30-16:00, Kerkdriel, bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers. In een veilige omgeving oefenen op de pc. Bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen. Deelname is gratis.

Voorleespret in de bieb
14:30-15:00, Zaltbommel, bibliotheek. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Voorleespret in de bieb
15:30-16:00, Ammerzoden, bibliotheek. Voor alle kinderen. Aanmelden niet nodig, toegang gratis.

Ambitieplan Binnenstad
19:30, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Presentatie door Binnenstadsfonds Zaltbommel over het ambitieplan voor een 'vitale binnenstad'. Met concrete ambities, doelstellingen en acties. Op deze avond lanceert TRIP boekjes met een stadswandeling en een wandeling langs de spookgoten in de binnenstad.

Bingo in Aalst
20:00, Aalst, dorpshuis 't Gement. Bingo georganiseerd door Stichting Help Elkaar Maasdriel. De zaal gaat om 18:30 uur open.

donderdag 5 april

Rabo Wooncafé XXL
18:00-22:00, Zaltbommel, Rabobank. persoonlijk advies op het gebied van interieur, tuinen, nieuwbouw, energiezuinig (ver)bouwen en hypotheken. Met ondernemers uit de Bommelerwaard. Kijk voor meer informatie op:
www.rabobank.nl

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Meer informatie en aanmelden via 06-29462318 of mail naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

Oudercontactgroep autisme
19:30-21:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Voor ouders van kinderen met autisme. Georganiseerd door gebiedsteam Maasdriel en Stichting Welzijn Bommelerwaard.

vrijdag 6 april

TaalPlus
9:00-11:30 Ammerzoden/Kerkdriel. Voor mannen en vrouwen die beter Nederlands willen leren. Door o.a. zelf gesprekken te kunnen voeren op school, bij de dokter, de tandarts, in de winkel of de bank. Beter kunnen praten met kinderen, buren en kennissen, op het werk en bij andere activiteiten. Brieven kunnen lezen en schrijven, zelf informatie zoeken en afspraken maken. Deelname kost 10 euro p.m. incl. boek Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

Vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Voor vragen op juridisch, maar ook op maatschappelijk gebied zoals de (vreemdelingen)wet- en regelgeving, over de procedure van naturalisatie, over verlenging van de verblijfsvergunning en over gezinshereniging. Daarnaast wordt er hulp geboden bij het invullen van formulieren en bij het aanvragen van diverse gemeentelijke en landelijke voorzieningen. Toegang gratis.

zaterdag 7 april

Boekenmarkt Varik
9:00-13:00, Varik, Het Atelier. Georganiseerd door Zendingscommissie van Protestantse Kerk Varik-Heesselt. De opbrengst is voor kindertehuizen in Moldavië.

'Kom in de Kas'
10:00-17:00, Bommelerwaard, diverse bedrijven. Jaarlijkse open dag van de glastuinbouw. Diverse bedrijven in de regio's Bommelerwaard en Midden-Betuwe zetten de deuren van hun bedrijf weer wijd open. rondleidingen en andere activiteiten zoals een speurtocht met een speciale app. De officiële opening van Kom in de Kas Midden-Betuwe vindt om 9:30 uur plaats bij Paprikakweker Mts. J.M. van der Burg, De Kraan 1 in Est.

Werk in TorenTuin
10:00, Zaltbommel, TorenTuin. Aan het werk in het bijenplantsoentje achter de stadsmuur.

Pop-up pannenkoeken
14:00-19:00, Zaltbommel, Pand 9. Pop-up pannenkoekenrestaurant om meer bekendheid te geven aan de Voedselbank en vrijwilligers te werven.

De kerkdiensten staan op een andere pagina in deze krant.