Geen winkel achter Zwijsenplein

kerkdriel • De gemeente Maasdriel werkt niet mee aan een verzoek voor winkelruimte aan het Gasthuisplein, aan de achterkant van het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel.

Het gaat om het pand dat in december 2016 getroffen werd door brand. De eigenaar heeft het Maasdrielse college gepolst of de bestemming daarvan aangepast zou kunnen worden. Winkel- en kantoorruimte met daarboven twee appartementen aan de kant van de parkeerplaats, plus splitsing van het bestaande appartement, waren de wensen.

Het college ziet dat niet zitten. "Het winkelhart van Kerkdriel is het Mgr. Zwijsenplein, daar willen we dan ook de winkels concentreren, en niet aan de achterzijde. Op het plein staan nog diverse winkelruimtes leeg, we hebben liever dat die gevuld worden", motiveert wethouder Gerard van den Anker het besluit. "De aanvrager heeft ook onvoldoende onderbouwd dat er draagvlak zou zijn voor een winkel aan het Gasthuisplein."

Wat betreft de appartementen is in het principeverzoek volgens het college niet duidelijk aangegeven waar de bewoners zouden moeten parkeren.

Eind 2016 werd een deel van het pand verwoest door een plofkraak. De groentewinkel ging enkele maanden later weer open. Het Kruidvat verhuisde naar het oude pand van de Marskramer en de Readshop zocht ook (tijdelijk) zijn heil aan de overkant.