Tour de Waal 2017
Tour de Waal 2017 Foto: Lya Cattel

Tour de Waal viert eerste lustrum

bommelerwaard • Langs de dijken van de Waal vindt op Bevrijdingsdag zaterdag 5 mei, de vijfde editie plaats van 'Tour de Waal'. Op het programma staat weer een dropping van de Waalbroodjes, extra veerpontjes, parachutisten en (nieuwe) festiviteiten op de dijken van Loevestein tot Tiel. De dijken worden weer versierd met oranje lintjes. De organisatie zoekt nog vrijwilligers die hiermee willen helpen. Ook mensen die ideeën hebben voor activiteiten, kunnen zich aanmelden via: info@tourdewaal.nl Kijk voor meer informatie op:

q www.tourdewaal.nl


Bijna 5000 euro van VriendenLoterij

regio • Voetbalvereniging WNC uit Waardenburg heeft dankzij de VriendenLoterij de clubkas kunnen spekken met maar liefst 4899 euro. Vorig jaar was de opbrengst 'slechts' 1613 euro. Ook de achterban van Stichting Corsowagen Gemeente Neerijnen heeft het goed gedaan met de loterij: de opbrengst was 2027 euro. Stichting Team Maasdriel krijgt 540 euro, Fanfare Prins Hendrik in Aalst 472 euro en VV DSC Kerkdriel 309 euro. In totaal is dit jaar 4,8 miljoen euro uitgekeerd aan clubs en verenigingen in het hele land.


Officiële opening jeu de boulesbaan

zuilichem • De jeu de boulesbaan op het vernieuwde plein voor dorpshuis Den Ham is al een tijdje in gebruik, maar wordt vrijdag officieel geopend. Burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder Adrie Bragt zullen om 13:00 uur een partijtje spelen tegen twee inwoners van Zuilichem. Daarna spelen vier ervaren spelers van de jeu de boulesclub in Zaltbommel een demonstratiepartijtje. Bovendien kan iedereen onder leiding van een ervaren instructeur kennis maken met het spel.


Collecte Reumafonds

bruchem • De collecte voor het Reumafonds, die vorige week is gehouden, heeft in Bruchem 798,73 euro opgebracht.