'PUBLIEK' zoekt binnenruimte

zaltbommel • Projectruimte PUBLIEK is op zoek naar een (gratis beschikbaar gestelde) binnenruimte in Zaltbommel waar gedurende een maand een tentoonstelling kan worden georganiseerd met hedendaagse kunstenaars. Heb je een ruimte beschikbaar, neem dan contact op met: Jeroen Stijlaart via e-mailadres:
projectruimtepubliek@gmail.com


Grote expositie rond Duncan Obreen

zaltbommel • Stadskasteel Zaltbommel houdt in april in het Museumcafé, De Poorterij en Brasserie De Poorterij een grote verkoopexpositie van het werk van Duncan Obreen (1945-2010). Het voormalige atelier van de kunstenaar, aan Kerkplein 16 (het voormalige Gouverneurshuis) is te bezichtigen op de zondagmiddagen 8, 15, 22 en 29 april. Die middagen is Aad Zilverschoon aanwezig. Hij kende Duncan Obreen goed en is initiatiefnemer van dit project. Het oeuvre van Obreen bestaat uit portretten, stillevens en Waallandschappen die hij maakte in de periode van 1963 tot 1976 toen hij in Zaltbommel woonde. Duncan voelde zich vooral graficus. Bij de expositie verschijnt een publicatie. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Op Eerste Paasdag is het museum gesloten, op Tweede Paasdag geopend. De Poorterij en de brasserie zijn op Eerste Paasdag geopend en op Tweede Paasdag gesloten.

q www.stadskasteelzaltbommel.nl


High Tea voor het goede doel

bruchem • De tien jongeren van 'Werkvakantie Bulgarije' verzorgen op zaterdag 7 april van 17:00 tot 20:00 uur een High Tea in gebouw Eben Haezer. De groep vertrekt op 16 juli voor de vierde keer naar Bulgarije om in twee weeshuizen voor kinderen aan de slag te gaan met kinderwerk en kluswerk. De opbrengst van de High Tea is voor de aanschaf van klusmateriaal en kinderwerkmateriaal en wordt geïnvesteerd in onderwijs voor de kinderen. Aanmelden voor de High Tea kan via:

q samendelen.net/bulgarije


Moestuinen te huur

ammerzoden • Op het complex aan de Paterveldmanlaan in Ammerzoden zijn enkele percelen beschikbaar voor hobby tuinieren. Het terrein is volledig afgezet met een hek voorzien van fijnmazig gaas. De toegang heeft een afsluitbare poort, elk lid heeft hiervan een sleutel. Een moestuin van honderd vierkante meter groot kost 11 euro per jaar. Meer informatie is verkrijgbaar bij Huub Nieuwhart: 073-5993345.


Stadskwekerij opent nieuwe seizoen

zaltbommel • Stadskwekerij Zaltbommel opent zaterdag 31 maart het nieuwe seizoen met onder andere de opening van de nieuwe overkapping. Door die nieuwe overkapping is een afgesloten ruimte ontstaan, die voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Bezoekers kunnen van 11:00 tot 15:00 uur terecht op het 'planten-vragenuurtje'. Ze kunnen een foto, takje of blad meenemen en er hun vraag over stellen. De dag begint voor vroege volgens met een van 9:00 tot 10:00 uur yogales in de open lucht.

q www.stadskwekerij.nl