• Aardbeiendag krijgt dit jaar een grotere opzet.
• Aardbeiendag krijgt dit jaar een grotere opzet. Archieffoto: Lya Cattel

B'waard doet mee aan 'We Are Food'

bommelerwaard • De Bommelerwaard doet, onder de noemer 'De boer op in de Bommelerwaard' mee aan het Brabantse themajaar 'We Are Food'.

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel willen op die manier de Bommelerwaardse evenementen Kom in de kas, Aardbeiendag, Beleef de boerderij en Proeflokaal een plekje in het programma van We Are Food van de regio Noordoost Brabant. De provincie Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie en staat daarom het hele jaar in het teken van beter eten.

Wethouder Han Looijen van Zaltbommel: "Deelname aan het programma van We Are Food is een mooie kans voor dit prachtige eiland tussen de rivieren. Samen met ondernemers uit de regio hebben we een programma samengesteld van evenementen waarbij streekproducten centraal staan."

Wethouder Gerard van den Anker van Maasdriel vult aan: "Dit is het eerste evenement van food-gerelateerde ondernemers die met trots en passie laten zien hoe producten duurzaam groeien en bloeien. Dit is een enorme kans voor de kwekers en telers van de Bommelerwaard. Ik zie de Maas niet als een grens, maar juist als een verbinding met Brabant."

Het evenement 'Kom in de Kas' vindt plaats op zaterdag 7 april, 'Beleef de Boerderij' is dit jaar op zaterdag 21 mei. De Aardbeiendag in Zaltbommel wordt op zaterdag 16 juni groter aangepakt dan voorgaande jaren. Zo komt er een speciale Aardbeienroute langs aardbeienproducten en bezienswaardigheden. ProefLOKAAL vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 september.