Brakel laat thuis twee punten liggen

brakel • Vierdeklasser Brakel lag zaterdag lange tijd op koers richting een overwinning op de nummer twee in de vierde klasse D, Unitas. Toch hield de ploeg van trainer Hans de Jong 'slechts' een punt over aan het duel. Al na vier minuten kwam Brakel op een 1-0 voorsprong. De in een bloedvorm verkerende Andor van Andel opende de score met zijn negende doelpunt van het seizoen. In het verdere verloop van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Van een hoogstaande wedstrijd kon men vanwege de kou overigens niet spreken. Door de ongunstige ligging aan de Waal stond er een snoeiharde wind op het hoofdveld op sportpark 't Veer. Een enkele toeschouwer met gevoel voor overdrijving sprak zelfs van een gevoelstemperatuur van -120. Tien minuten voor tijd tekende de ploeg uit Gorinchem alsnog de 1-1 gelijkmaker aan. Bij Brakel-trainer Hans de Jong heerste na afloop gemengde gevoelens: "Ik heb toch het gevoel dat we twee puntjes hebben liggen. Da's wel zuur, maar aan de andere kant ben ik toch wel tevreden wat we hebben laten zien tegen een ploeg als Unitas. De jongens hadden er vertrouwen in dat er punten konden worden gepakt, dus na de wedstrijd waren ze ook wel tien minuutjes down."