• Philip Barkhudarov vertolkt Christus.
• Philip Barkhudarov vertolkt Christus. Foto: aangeleverd

Matthäus Passion in St. Maartenskerk

zaltbommel • In de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel vindt zaterdag 24 maart de 54e editie van dé Matthäus Passion van de regio Rivierenland plaats.

Dirigent Aart Bergwerff tekent weer voor de artistieke leiding en met het jeugdkoor van Koorschool Senta, de twee Matthäuskoren, het Matthäusorkest en de cast aan jonge solisten, belooft het weer een bijzondere uitvoering in een indrukwekkende ambiance te worden. De Zaltbommelse uitvoering staat inmiddels bekend om de jong talenten een kans te bieden. Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion Zaltbommel verheugt zich dan ook erg op de rol van sopraansoliste Heleen Bongenaar, opgegroeid in de Bommelerwaard, die haar debuut maakt op het Zaltbommelse uitvoering. Naast haar solisten die allen reeds vaker in Zaltbommel op het podium stonden. Adrian Fernandes als evangelist/tenor, Philip Barkudarov is Christus, Michael Wilmering bas/bariton en Inez Carsauw, alt.

Philip Barkhudarov, gaf zijn rol als Christus vorig jaar op indrukwekkende wijze gestalte. Met zijn mooie diep, sonoor klinkende stem, eiste hij rustig, maar vastberaden zijn rol in het grootse drama op. Barkhudarov werd geboren in Moskou, maar groeide op in New Mexico (USA).

De muziek van Bach, zowel instrumentaal als vocaal, is voor Aart Bergwerff, de dirigent van de Matthäus Passion te Zaltbommel, een onuitputtelijke bron van inspiratie, "Anfang und Ende aller Musik". Vanaf 2012 dirigeert hij in Zaltbommel.

De uitvoering begint om 19:30 uur. Kaarten kosten 38 euro.

q www.matthauspassion.nl.