• Marit van Herp (rechts) met Tara van den Dungen, clubgenootje van Topturnen Zuid.
• Marit van Herp (rechts) met Tara van den Dungen, clubgenootje van Topturnen Zuid. Foto: aangeleverd

Marit van Herp naar halve bondsfinale

aalst • Hamarithi-turnster Marit van Herp uit Zuilichem mag naar de halve finale van het landelijke turnkampioenschap.

Marit turnde zaterdag haar kwartfinale in het hoogste niveau, bij de jongste deelnemers, de categorie instap N1. Marit, die ook twee keer per week traint bij Topturnen Zuid in Den Bosch, startte met een strakke balkoefening met 12.600 punten. Ook op vloer werd een mooie oefening getoond. Een power handstandoverslag en yourchenko op sprong werden beloond met 13.733 punten. Ze sloot af met een wat minder goede rekoefening omdat de losom niet wilde lukken. Allround werd ze zesde; de beste veertien stroomden door.

Een week eerder plaatste ook Hannah van Boggelen zich voor de halve finale op nationaal niveau. Hannah turnde een sublieme balkoefening, waarvoor ze 12,600 punten kreeg. Op vloer werd een aantal bonussen niet gewaardeerd, waar trainster en turnster verbaasd over waren. Gelukkig sprong zij de hoogste waarde over de pegasus en werd hier derde met 13,300 punten. Ook bij de brug turnde ze naar de hoogste moeilijkheidswaarde, een losom met direct reuzen en streksalto af. Allround kwam Hannah uit op plaats 7, genoeg voor de halve finale op 14 april in Leek. Josefine 't Lam werd vijftiende en Nayinthe van den Heuvel raakte geblesseerd op het onderdeel vloer.

Voor Nadine Vervoorn, Fleur Danklof en Vera Westervoort is de halve finale op 7 april in Nieuwegein.

Een aantal clubgenotes (D2/D3) hadden vorig weekend hun tweede voorwedstrijd in Kesteren. Eline van Zandvliet was de beste van Hamarithi bij de jeugd, ze werd vierde.


Jong talent gezocht

Voor het komende wedstrijdseizoen is de wedstrijdgroep van Hamarithi op zoek naar nog meer jong talent, dat graag zou willen leren turnen. Op woensdag 28 maart wordt daarom een middag gehouden waar kinderen van geboortejaar 2010, 2011, 2012 en 2013 welkom zijn om kennis te maken met turnen. Ervaring met de sport is niet nodig. Met simpele opdrachten op basis van kracht, lenigheid en coördinatie wordt gekeken wie talent heeft en binnen de wedstrijdgroep past.

De club biedt ook aan oudere turnsters die al lid zijn van een vereniging, de mogelijkheid om hogerop te komen. Zij zijn ook van harte welkom.

De turnmiddag wordt van 15:45 tot 17:45 uur gehouden in De Maaijenboogerd in Aalst. Trek gemakkelijke kleding aan of een turnpak. Opgeven kan door middel van het sturen van een e-mail naar femkerooijens@hotmail.com.

Hamarithi heeft een wedstrijdgroep met ongeveer zestig leden. De turnsters en turners komen uit de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena. Ze komen zowel op regionaal niveau als op landelijk niveau uit in de zesde divisie tot en met de talentendivisie. In de sporthal beschikt de club over onder andere een verende vloer baan, een airtrack en een valkuilblok. Alle lessen staan onder begeleiding van bevoegde trainers en trainsters.