Alpe d'HuZes in Muziek in Varik

varik • Vijf jaar na het overlijden van Mariëtte, grondlegger van het CWF Cyclingteam uit Ophemert, zal het team opnieuw bovenop de Alp staan. Op zondag 25 maart organiseert het team een Muziekmiddag in de Toevershof. Muzikant en teamlid Vincent van Lent vertelt samen met muziekvrienden één verhaal en brengt heel veel liedjes om de verhalen van de Alpe d'HuZes samen te vatten.
Er zijn nog enkele kaarten te koop à 25 euro bij autobedrijf Willekes in Ophemert.


Eerste prijs DES Hedel op concours

hedel • Muziekvereniging Door Eendracht Sterk uit Hedel heeft met het A-orkest een mooie eerste prijs gehaald op het concours in Zutphen. Minimaal eens in de vijf jaar moet je als vereniging deelnemen aan een concours om in je divisie te mogen blijven uitkomen. Voor DES is dat de derde divisie.
Na maanden van voorbereidingen op elk detail van de drie te spelen muziekstukken moest het gaan gebeuren in de De Hanzehof in Zutphen. De muzikanten van DES kwamen met een brede glimlach van het podium na een goed uitgevoerd concert. De professionele jury was het daarmee eens en gaf DES gemiddeld een rapportcijfer 8,4. Vanaf een 8 is sprake van een eerste prijs, bij een 8,5 promoveert een orkest. Bij een score onder de 7 volgt degradatie. Toen de uitslag bekend werd, ging het dak eraf en kon het feest voor de Hedelnaren beginnen.


Voorjaarsshow bij Luijendijk Fietsen

gameren • Op 22 maart bestaat Luijendijk Fietsen vijf jaar. Dat wordt gevierd met een extra feestelijke voorjaarsshow. Die is dit jaar op 23 maart van 9:00-20:30 uur en 24 maart van 9:00-17:00 uur.
Er kunnen allerlei fietsen getest worden, er zijn jubileumaanbiedingen, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en zaterdag komt voormalig Nederlands kampioen trial-bike Brian van Vendeloo op bezoek. Dat alles speelt zich af op het terrein van Luijendijk Fietsen aan de Middelkampseweg 7c. Bij de Jumbo in Gameren, Zaltbommel en Hedel kunnen liefhebbers bovendien tot en met 21 april sparen voor kortingen tot 25 procent op accessoires.

q www.luijendijkfietsen.nl


De Harmonika houdt open dag

zaltbommel • Dagcentrum De Harmonika aan de Nieuwe Tijningen 9 houdt vrijdag 30 maart van 10:00 tot 14:30 uur open dag. Cliënten laten zien wat zij doen in hun dagelijks werk. Bezoekers kunnen informatie krijgen en zelfgemaakte producten en lekkernijen kopen.


Cursus reanimatie en AED

kerkwijk • EHBO-vereniging Kerkwijk-Nederhemert organiseert op 11 en 18 april een cursus reanimatie en bediening AED. De lessen worden verzorgt door Yvonne de Ruyter in het dorpshuis van Kerkwijk. De avonden duren van 20:00-22:00 uur. Het cursusgeld bedraagt 25 euro inclusief cursus benodigdheden en koffie of thee. Opgeven kan tot 4 april: info@ehbo-kerkwijk-nederhemert.nl of 0418-552894 (Magda Mans).