Bijeenkomsten Stille Week

bruchem/kerkwijk • In de week voor Pasen houden de hervormde gemeenten Bruchem en Kerkwijk twee bijeenkomsten om toe te leven naar Pasen. Er is een korte overdenking over de mensen die aanwezig waren bij de kruisiging van Jezus. Daarnaast is er veel ruimte voor samenzang onder begeleiding van verschillende instrumenten. De bijeenkomst in de kerk van Kerkwijk is op maandag 26 maart en staat onder leiding van ds. An.N. van der Wind, aanvang 19:30 uur. De bijeenkomst in Bruchem is op woensdag 28 maart om 19:00 uur en staat onder leiding van ds. A. van Zetten.


Boottochtje met
De Zonnebloem

kerkdriel • De Zonnebloem afdeling Oud Maasdriel gaat maandag 7 mei voor de 38ste keer een dagje varen met de gasten uit Alem, Kerkdriel, Hoenzadriel en Velddriel. 'De Columbus' van Frank van Terwisga uit Kerkdriel vertrekt om 10:00 uur vanaf de steiger aan het einde van de Zandstraat en keert rond 17:00 uur weer terug. Deelname kost 25 euro inclusief eten en drinken, ontspanning, verzorging en verpleging. Meer informatie is verkrijgbaar bij Gerrie Pennings: 0418-632332 of Truus Peters: 0418-632326.


Thema-avond over Zorg in de dorpen

varik • De katholieke en protestante kerken van Varik en Heesselt houden op woensdag 18 april de thema-avond '2018: de ZORGeloosheid voorbij' in De Toevershof, over de toekomst van de zorg in de dorpen. De avond is bedoeld om te informeren en inspireren. Zo vertelt mevrouw T. van der Markt over de boodschappenbus in Opijnen, de heer R. Hendriks over technische ondersteuning om langer thuis te kunnen blijven wonen en mevrouw K. de Vaal over zelfsturende buurtzorgteams. De avond begint om 20:00 uur.


'Stil voor Pasen'

zaltbommel • In De Ontmoeting wordt in de week voor Pasen stilgestaan bij de Stille Week. Samen stil worden. Van maandag 26 maart tot en met zaterdag 31 maart van 19:30 tot 20:00 uur, op vrijdag 30 maart van 19:30 tot 20:30 uur en op zondag 1 april om 10:00 uur. De Ontmoeting bevindt zich aan Nieuwe Tijningen 3.


Donateursactie Fanfare St. Caecilia

ammerzoden • Leden van Fanfare St. Caecilia gaan de komende weken op pad om huis aan huis donateurskaarten te verkopen. De opbrengst is bedoeld voor de jeugdopleiding en diverse optredens bij onder andere de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en Dodenherdenking. Als tegenprestatie geeft St. Caecilia op zaterdag 14 april om 20:00 uur een donateursconcert in schiethal De Heerlijkheid aan de Hoge Weiden 16. Met optredens van fanfareorkest, de twee jeugdorkesten en Fanfari Bombari uit Ammerzoden. Toegang gratis.


Paaslunch

opijnen • Zonnebloem afdeling Neerijnen houdt op donderdag 29 maart om 11:30 uur in gebouw Maranatha in Opijnen een Paaslunch. De lunch wordt geheel verzorgd door vrijwilligers. Aanmelden kan bij Marjan van der Dennen: 0418-591584.