• De cheques werden zaterdag overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen.
• De cheques werden zaterdag overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Foto: aangeleverd

Van der Zalm geeft 7.000 euro weg

brakel • Van der Zalm Metaalindustrie B.V. uit Brakel bestaat 25 jaar en op het feest ter gelegenheid daarvan was geld verzameld voor verschillende goede doelen. Dat werd zaterdag uitgedeeld.

"Op zo'n feest krijg je vaak ik-weet-niet-hoeveel bloemen en flessen wijn. En natuurlijk is dat hartstikke leuk, maar ons leek het een goed idee om onze gasten te vragen geld te doneren voor regionale goede doelen," vertelt Kees van der Zalm.

Toen op de avond van het feest de balans werd opgemaakt, bleek tot verrassing van de initiatiefnemers dat er maar liefst 7.000 euro was binnengekomen. Inge van der Zalm: "Toen zijn we gaan kijken aan welke goede doelen we dit geld nu goed besteed zouden vinden. We hebben gezocht naar stichtingen uit onze regio met variatie tussen minder bedeelden, kinderen, geloof en cultuur."

Zaterdag was het dan zover. Vertegenwoordigers van zeven goede doelen waren uitgenodigd in de kantine van Van der Zalm. En allemaal kregen ze een cheque overhandigd, variërend van 750 tot 1.250 euro. De dankbaarheid was groot bij de verschillende aanwezigen.

Alle stichtingen kregen ook de gelegenheid zichzelf voor te stellen en te vertellen over het werk wat ze deden. Stichting Thuisfront VerTAALwerk werkt aan geheime Bijbelvertalingen in berglanden. Guus Krähe vertelde over Stichting Leergeld Bommelerwaard. Woonzorgcomplex De Regenboog uit Brakel was aan het sparen voor een mooie belevingstuin. De Fontein uit Aalst, een ander woonzorgcomplex, ging voor uitjes met de bewoners.

De andere goede doelen zijn Wensstichting Shamajo, de zeeverkenners uit Zaltbommel en Humanitas - Steun bij verlies.