Afbeelding
Foto: ingimage

Toch geen Pathé bioscoop in Bommel

zaltbommel • Bioscoopgigant Pathé gaat zich niet vestigen in Zaltbommel. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van D66.

De initiatiefnemer van het Leisure Dome, Focus Real Estate, heeft volgens het college aangegeven dat 'Pathé geen gesprekspartner meer is'. "Ze zijn in gesprek met andere internationale bioscoopketens", aldus het college. "De vestiging van een bioscoop was in eerste instantie voor Focus randvoorwaardelijk voor de realisatie van het plan, maar dat is inmiddels niet meer zo. Focus geeft aan dat de Leisure-ontwikkeling ook zonder bioscoop ontwikkeld kan worden."

Focus heeft begin dit jaar een principeverzoek ingediend om een Leisure-voorziening te ontwikkelen op de locatie Spoorveste, tussen het spoor en de A2. In februari 2016 presenteerde het bedrijf een plan voor 'Leisure Dome Zaltbommel', een centrum van ongeveer 20.000 vierkante meter groot met daarin zes grote bioscoopzalen, een jumping-hall, een wereldrestaurant, een indoor kinderspeelparadijs, een experience center, gaming en een fitness centrum. Of er ook een bioscoop komt is dus nu nog maar de vraag.