• Sinds 1 maart is DFM actief in Zaltbommel.
• Sinds 1 maart is DFM actief in Zaltbommel. Foto: Janneke Boogaard

DFM zorgt voor bloemenzee bij AH

zaltbommel • DFM Bloemen & Planten is de nieuwe eigenaar van de bloemenzaak in het pand van Albert Heijn aan de Steenweg.

De aantrekkelijk uitgestalde bloemen en de vrolijke gezichten van de medewerkers zorgen voor veel aanloop. "Elke dag hebben we verse aanvoer, het is maar net wat er die nacht te halen viel op de veiling", lacht Daniëlla Giltjes. Doordat er groot kan worden ingekocht, vindt de consument er boeketten, snijbloemen en kamerplanten voor een aantrekkelijke prijs.

Van een bosje tulpen of een koffieboeketje voor de buurvrouw tot een indrukwekkend boeket voor een speciale gelegenheid. Daniëlle en haar collega's maken van de verse aanvoer rap de mooiste creaties. Op bestelling verzorgen zij ook rouw- en trouwstukken. Via de website zijn overigens ook boeketten te bestellen.

Op deze koude vrijdag worden alle bloemen liefdevol ingepakt in een extra laag papier. "Thuis even tien minuten laten acclimatiseren voordat u ze in de vaas zet", geeft Daniëlla als tip mee aan een klant.

Kijkje in de keuken

Was voorheen een deel van de shop-in-shop dicht, nu is de hele ruimte open zodat passanten altijd een kijkje in de keuken kunnen nemen en de medewerkers direct contact kunnen maken met de klanten.

Daniëlla hoorde dat de vorige eigenaar Ed van Grieken ermee ging stoppen aan de Steenweg en zag haar kans schoon. "Het is een uitstekende locatie, de loop zit er hier natuurlijk automatisch goed in vanwege de supermarkt."

Dat zag DFM ook. Voor dit bedrijf dat gerund wordt door een vader en zoon is Zaltbommel de vijftiende vestiging. Daniëlla vertelt: "DFM staat voor Dutch Flower Men en is twaalf jaar geleden begonnen vanuit een tuincentrum in Oss. Nu zijn er dus vijftien vestigingen, verspreid tussen Eindhoven en Zaltbommel. Het is allemaal heel snel gegaan, op 1 maart zijn we hier open gegaan."

q www.dfmbloemen-planten.nl

Janneke Boogaard