Henk Binnendijk op Chr. Vrouwendag

zaltbommel • Evangelist en voormalig programmamaker en presentator Henk Binnendijk (1934) is zaterdag 24 maart te gast op de zevende editie van de Christelijke Vrouwendag Bommelerwaard. De dag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en vindt plaats in Pand 9. Het ochtendprogramma bestaat uit ontmoeting, samenzang en woordverkondiging. Net als vorig jaar kunnen de vrouwen kiezen tussen verdere inhoudelijke verdieping of creatieve workshops. Het thema dit jaar is 'Volg jij Mij?'. Henk Binnendijk licht het thema toe. Voor meer informatie over de workshops en de kosten:

q www.vrouwendagbommelerwaard.nl


Klinkende namen op Shamajo-concert

zaltbommel • Frans Duijts, Marianne Weber, Danny Smoorenburg en Henk Damen zijn enkele artiesten die zaterdag 12 mei te horen zijn tijdens het Shamajo VIP-concert in de Kindertuin in Zaltbommel. Wensstichting Shamajo organiseert het concert in het bijzonder voor (meervoudig) gehandicapten. Blaaskapel Spuug-Zat en het orkest De Boemeltjes, dat bestaat uit musici met een verstandelijke beperking, verlenen ook medewerking. De artiesten worden begeleid door danseressen onder leiding van Zandalee Cardinaal en het geheel wordt feestelijk aan elkaar gemixt door DJ Henk. In de grote tent is plaats voor ongeveer 450 personen. Toegangskaarten kosten 17,50 euro en zijn te koop via de website van Shamajo.

q www.shamajo.nl


3574 euro voor MS

aalst • Het live streaming evenement van StarGamers heeft 3574 euro opgebracht voor het Nationaal MS Fonds. Daarmee is het streefbedrag ruimschoots gehaald en de opbrengst van de vorige actie bijna verdubbeld. Van 23 tot en met 25 februari konden liefhebbers continu live computerspellen volgen via streaming op onder andere Facebook. Tussendoor werd aandacht gevraagd voor het MS Fonds. Ook was er een veiling van game-gerelateerde artikelen, die sponsors beschikbaar hadden gesteld voor het goede doel. StarGamers is van plan in 2019 een soortgelijk evenement te houden.


Uitje voor kids met Oranjevereniging

gameren/nieuwaal • Zaterdag 31 maart organiseert Oranjevereniging Gameren/Nieuwaal een paasactiviteit voor de kinderen. De kleintjes tot en met zes jaar mogen ravotten en frietjes eten in Kids Castle. Zij vertrekken om 9:30 uur vanaf Gambora en zijn om 13:15 uur weer terug. De kinderen van zeven tot en met twaalf jaar worden van 14:30-18:00 uur in Gambora verwacht voor een filmmiddag, bingo en frietjes. Opgeven voor deze dag kan - zolang er plek is - bij Dirma de Jongh (06-52622271) of bij Nel Gijben (06-10217837). Voor leden is deelname gratis, niet-leden betalen 7,50 euro.


Markt in de Ontmoetingstuin

ammerzoden • Op zaterdag 21 april is er een markt in de Ontmoetingstuin bij het Zonnelied in Ammerzoden. Mensen met interesse in een grondplaats kunnen zich opgeven via de receptie (073-6119170) of via mail: majmwordragen1954@kpnmail.nl. Een plek van drie bij vijf meter kost 15,00 euro.