Adrian Fernandes weer evangelist in Matthäus

zaltbommel • Adrian Fernandes maakte in 2014 zijn solodebuut als evangelist/tenorsolist in Zaltbommel. Dit jaar vertolkt hij die rol weer en hij vindt het een eer weer terug te zijn.

"Op 14-jarige leeftijd hoorde ik de Matthäus Passion voor het eerst van een geleende cd en was sprakeloos. Iedere keer opnieuw raakt het me. Het meedoen aan de uitvoering was voor mij nog indrukwekkender. Ik probeer, als de verteller, het verhaal op een boeiende manier en met beleving over te brengen aan de mensen. Het voelt fijn en vertrouwd dit jaar weer in Zaltbommel terug te zijn."

Adrian heeft de cd nooit meer teruggeven en inmiddels heeft hij tientallen keren uitvoeringen gezongen in Nederland en België. Het vervult zijn solistenrol naast één nieuw gezicht: Heleen Bongenaar, sopraan en opgegroeid in de Bommelerwaard. Verder vertolken, net als in de uitvoering van 2017, Philip Barkhudarov weer de rol van Christus, Michael Wilmering de bas-bariton en Inez Carsauw de mezzosopraan. Ook het Jeugdkoor van Koorschool Senta is er weer bij.

De artistieke leiding is in de handen van dirigent Aart Bergwerff. Hij wist de afgelopen jaren met de musici prachtige uitvoeringen neer te zetten in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk.

Adrian Fernandes (1987), geboren te Curaçao, studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Als tenor voert Adrian veel grote werken uit zoals het Weihnachts oratorium, de Matthäus- en Johannespassie (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, diverse missen van W.A. Mozart en de Messiah van G.F. Händel.

Met regelmaat is Adrian ook te horen bij professionele koren zoals het Laurens Collegium, het Rotterdam Symphony Chorus en het NNVE. Daarnaast fungeert hij als Cantor van de Kathedraal in Rotterdam waar hij de liturgische zang doet.


q www.matthauspassion.nl