• Elk jaar doen zo'n 150 muzikanten mee.
• Elk jaar doen zo'n 150 muzikanten mee. Archieffoto: Lya Cattel

Jeugdmuziekdag Aalst 'On the Move'

aalst • De 35ste Jeugdmuziekdag die aanstaande zaterdag 3 maart gehouden wordt in Aalst, staat in het teken van beweging, verkeer en vervoer.

In Sporthal De Maayenbogerd werken ruim 150 muzikanten aan de uitvoering van een groots eindconcert. Het programma bevat herkenbare muziekstukken als 'Oerend Hard' van Normaal en 'Per Spoor' van Guus Meeuwis, maar ook het indrukwekkende concertwerk 'Hindenburg' zal door het mega-orkest ten gehore worden gebracht. Optredens van jonge dansers van Sport Correct uit Gameren zorgen voor extra beweging tijdens de avond. Het orkest staat onder leiding van twee dirigenten: Wim Baijense uit Nieuwaal en Dick-Jan Veerbeek uit Vleuten.

Sinds 1983 organiseert de Stichting Jeugd en Muziek Bommelerwaard ieder jaar een repetitiedag voor jonge muzikanten uit de streek. In de afgelopen 35 jaar hebben in totaal ongeveer tienduizend muzikanten deelgenomen aan het evenement. Daardoor is de muziekdag onderdeel geworden van het cultureel erfgoed van de streek. Veel muzikanten behoren tot de 'tweede generatie': ouders die eerder zelf meededen, genieten nu als toehoorders van het concert. Ondanks beperkte financiële middelen, lukt het dankzij de steun van sponsors en vrijwilligers steeds weer om een kale sporthal te veranderen in een concertzaal met professionele belichting en geluidsversterking. Daardoor is het afsluitende concert voor zowel deelnemers als publiek een echte beleving.

Het concert begint om 19.30 uur. Entree: 5 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis).

q www. jeugdmuziekdag.nl