CU: niet alleen voor christenen

zaltbommel • De ChristenUnie komt kiezers te hulp die nietsvermoedend de stemwijzer invulden en tot hun verbazing bij de ChristenUnie uitkwamen. "Niet getreurd, het komt goed, we hebben meer gemeen dan u denkt."

Niet iedereen voelt zich direct aangesproken door de christelijke signatuur, maar, zo meldt ChristenUnie Zaltbommel in een persbericht: "Wij werken juist vaak samen met mensen van heel andere achtergronden. Het gaat ons om de inhoud. Als je vergelijkbare idealen hebt, stap je over eventuele vooroordelen heen en help je dit land verder. Wij komen namelijk op voor een waardevolle samenleving, waar mensen elkaar ontmoeten, er keuzevrijheid is qua scholen en zorg en men verantwoordelijkheid neemt voor milieu en het leven. Dit zijn idealen die een breed publiek aanspreken zowel binnen als buiten onze vaste achterban. De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen."

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen kreeg als titel 'Waardevol Samenleven'. "De afgelopen periode mocht de ChristenUnie in Zaltbommel bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen. Wij hebben ons ingezet voor zorg op maat, huishoudelijke hulp, verbeteren van verkeersveiligheid, duurzame energie, preventieve relatieondersteuning en onder meer het verlagen OZB over 2017."

Er gaat veel goed

In de gemeente Zaltbommel gaat er veel goed, vindt de ChristenUnie, die onder aanvoering van wethouder Adrie Bragt de verkiezingen in gaat. "Het aantal banen is toegenomen, vrijwilligers zijn overal actief, de financiële positie van de gemeente biedt weer meer armslag. Er is veel bereikt in de afgelopen jaren: de kanteling van de WMO, de reconstructie van de glastuinbouw, het besluit voor doortrekken van de Maas-Waalweg, een nieuwe ontsluiting op de Van Heemstraweg naar de Startstraat in Nieuwaal en ook nog een nieuwe sporthal en zwembad. Ook de komende periode willen we graag verder werken aan het nog mooier en beter maken van onze gemeente."

Tegelijk heeft de ChristenUnie zorgen. Wat is de bestuurlijke toekomst van de gemeente Zaltbommel? Voelen de inwoners van de gemeente Zaltbommel zich voldoende vertegenwoordigd in de gemeenteraad? Dreigen er geen mensen tussen wal en schip te raken, bijvoorbeeld in de zorg? Hoe om te gaan met een toename van statushouders, arbeidsmigranten en als gevolg hiervan de lokale vraag naar woonruimte? Voor de CU is het uitgangspunt dat het niet gaat om 'ik' maar om 'wij'.