Debatten voor jongeren, ondernemers en dorpen

kerkdriel • Op woensdag 7 maart wordt bij Opa Pietje in Kerkdriel een verkiezingsdebat gehouden, gericht op jongeren.

Presentator is Martijn van der Zande, verslaggever voor de NOS op Radio 1 en 3FM. De invulling van de avond is vrij open. De jongeren wordt gevraagd wat zij verwachten van de politiek en zij vragen kunnen stellen aan de aanwezige politici.

Om het gesprek op gang te brengen zal Van der Zande ook thema's aan de orde stellen als: op hoe is het om op te groeien in Maasdriel, kun je veilig op school komen en uitgaan, hoe vind je het als Zaltbommel één Maasdriel een gemeente worden.

Het debat wordt georganiseerd op initiatief van de gemeente Maasdriel. Het is specifiek gericht op jongeren omdat zij voor het eerst gaan stemmen, en omdat zij in de lokale politiek vaak onvoldoende worden gehoord.

De politieke avond begint om 20:00 uur bij grand-café Opa Pietje aan het Mgr. Zwijsenplein 13 in Kerkdriel.

Meer debatten

Vanavond, 28 februari, is er om 19:30 uur een ondernemersdebat in De Weesboom in Ammerzoden. Donderdag 1 maart organiseert Dorpsraad Alem in De Drie Linden om 21:00 uur een politieke bijeenkomst over leefbaarheid in kleine kernen. Donderdag 8 maart om 19:30 uur volgt het debat met alle Maasdrielse lijsttrekkers in De Leyenstein en maandag 12 maart met de Zaltbommelse nummers 1 in het Cambium; beide georganiseerd door de gezamenlijke media. Dinsdag 13 maart is het Wmo-debat en woensdag 14 maart is er om 19:30 uur een avond in De Parel in Rossum.