Afbeelding
Foto: Bart Meesters

Nog geen oplossing voor Krangstraat

bruchem • Gemeente Zaltbommel heeft nog geen oplossing om de kruising Stuinweg-Krangstraat in Bruchem veiliger te maken.

Op die plek gebeuren regelmatig ongelukken. Afgelopen maandag nog botsten twee auto's aan het begin van de middag op elkaar. Geen van de betrokkenen hoefde met de toegesnelde ambulance mee. Wel klaagde de politie op Facebook dat passanten geen begrip hadden voor het feit dat de plaats van het ongeval afgezet werd. Pionnen werden omvergereden, automobilisten slalomden gevaarlijk dicht om hulpverleners en gaven verkeersregelaars een grote mond. "Wij hopen dat mensen gaan begrijpen dat wij dit doen om alles goed af te kunnen handelen voor de betrokken partijen, de gemaakte sporen veilig te stellen en veilig te kunnen werken", aldus politie Bommelerwaard.

De gemeenteraad vroeg in juli 2016 al om een 'verkeersveilige' ontsluiting voor vrachtverkeer, landbouwverkeer en fietsers. Inmiddels is daar onderzoek naar gedaan en de conclusie is onder andere dat de toekomstige snelfietsroute naar Den Bosch de verkeersveiligheid voor fietsers zal verbeteren. Voor gemotoriseerd verkeer is voorlopig geen concrete oplossing.

"Dit betekent dat een aanpassing van het kruispunt op korte termijn niet mogelijk is", schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad.