• D66 liet zich voorlichten bij Sachem.
• D66 liet zich voorlichten bij Sachem. Foto: aangeleverd

Sachem onderwerp verkiezingsstrijd

zaltbommel • D66 bracht vrijdagmiddag een werkbezoek aan chemiebedrijf Sachem. Intussen demonstreerde PvdA/GroenLinks bij de poort.

Een delegatie met raadskandidaten voor D66 uit Zaltbommel en Maasdriel kreeg een rondleiding en toelichting bij Sachem van directeur Frank Groenen. Ook statenlid Antoon Kanis maakte deel uit van de delegatie. "Een interessant en vooral relevant bezoek", aldus delegatieleider en lijsttrekker van D66 Zaltbommel Thom Ummels. "De relatie van het bedrijf met interne en externe veiligheid werd nadrukkelijk belicht en krijgt hier hoogste prioriteit", concludeerde hij.

PvdA/GroenLinks is een andere mening toegedaan. "Wij zijn niet tégen Sachem, maar vinden dit geen goede locatie waar Sachem zich kan ontwikkelen en voor de toekomst van onze gemeente. PvdA/GroenLinks zal geen medewerking verlenen aan vergroting van Sachem of aan de uitbreiding van de productiecapaciteit. Wel zullen wij samen met de directie en andere overheden het traject starten dat uiteindelijk moet leiden tot verplaatsing", aldus Nico van Wijk, lijsttrekker PvdA/GroenLinks Zaltbommel. De partij posteerde zich voor het toegangshek toen D66 zijn opwachting maakte.

Kees van Drunen, lijsttrekker in Maasdriel, vult aan: "Zaltbommel en Maasdriel moeten hier samen in optrekken, want dit gaat de hele Bommelerwaard aan." PvdA/GroenLinks verwijst naar metaalgieterij Van Voorden in Zaltbommel, die in samenwerking met andere overheden uiteindelijk ook is verplaatst. De gieterij stond eerst in de stad en nu op De Wildeman.